Pasca cu aluat de cozonac

de CookieMonster in Piine, 13 Mai 2013 | 1513 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 375 de grame de faina
  • 3 galbenusuri
  • 135 ml. de lapte
  • 3/4 plic de drojdie granule
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • coaja de la 1/2 portocala
  • putina sare
  • 100 grame de unt la temeperatura camerii
  • 60 grame de zahar tos
  • 15 grame zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 esenta de portocale
  • putin ulei
  • 1 galbenus pentru uns pasca

Umplutura:

  • 350 g brabza de vaci
  • 1 ou
  • 1 esenta de vanilie
  • 50 g stafide
  • 45 g zahar tos
  • 5 g zahar pudra cu gust de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu aluat de cozonac:

1. Galbenusurile se freaca bine cu putina sare pana isi maresc putin volumul. Se adauga laptele caldut ( sub 40 C), esenta, coaja de portocala si cea de lamaie, untul si se mixeaza in continuare.


2. Amestecam bine faina cu drojdia si deasupra ei turnam compozitia cu galbenusurile. Framantam bine aluatul, cand este bine inchegat turnam putin ulei este el si-l ungem bine peste tot. Il lasam la crescut intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.


3. Intre timp pregatim umplutura: se amesteca bine branza de vaci cu oul, esenta de vanilie, stafidele si zaharul.


4. Aluatul se imparte in 2 parti egale, din prima parte se intinde o foaie de dimensiunile tavii ( eu am avut de 28 de cm) nu prea subtire. Iniainte de a aseza aluatul tapetam forma cu hartie de copt. Din 2-a parte se se opreste putin aluat iar cu restul il impletim si-l asezam in forma.


5. Adaugam umplutura in interiorul pastii si cu aluatul ramas formam o cruce.


6. Dam la cuptorul preincalzit la 170 C timp de 40 minute, ungem cu un galbenus de ou si mai lasam 5 - 10 minute.


Pofta mare!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu aluat de cozonac" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

CookieMonster 1

13.05.2013, 21:14

Va multumesc mult dragele mele!!!

bucatarie_marocana 1

21.06.2013, 19:16

arata delicios

CookieMonster 1

21.06.2013, 21:40

Multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine Pascala