Pasca cu branza dulce

de marcela1979 in Dulciuri, 21 Mai 2013 | 7980 vizualizari

 

Facuta in cuptorul cu lemne

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina alba
  • 4 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • 1 cub de drojdie
  • 1 vf cutit sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 gr margarina topita
  • 500 ml lapte caldut
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • pt umplutura:
  • 500 gr branza dulce de vaca(scoapta)
  • 5 oua
  • 300 gr de zahar (daca va place dulce)
  • 50 gr stafide
  • zahar vanilat 1 plic
  • coaja de portocala


Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce:

Aluatul se prepara astfel: se cerne faina intr-un vas adanc. Facem loc la mijloc unde punem drojdia inmuiata cu 2 linguri de zahar si 100 ml din laptele caldut, dupa care lasam o jumatate de ora la crescut. Adaugam galbenusurile frecate cu zahar, sarea si coaja rasa de lamaie si incepem sa framantam adaugand cate putin lapte caldut pana cand se dezlipeste aluatul de pe mana. La urma adaugam margarina topita si mai framantam un pic. Lasam la crescut acoperit cu un prosop pana aluatul isi dubleaza volumul.


Se pregateste umplutura:se amesteca branza de vaca cu galbenusurile,zaharul,stafidele,zaharul vanilat si coaja de portocala.


Daca aluatul a crescut se ia din aluat se intinde rotund .Se unge forma de tarta cu ulei se aseaza aluatul.Din aluat se fac suluri care se impletesc cate 2 si se pun roata la aluat si inca sub forma de cruce .In locurile libere se pune umplutura de branza.Se unge deasupra cu ou si se da la cuptor pana se coace.

 

TIPS-URI

1

inainte de a pune branza se tapeteaza cu putina apa sa nu curga umplutura

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

21.05.2013, 10:49

O bunatate!

babi5 1

21.05.2013, 14:09

iri_iri 1

02.04.2015, 11:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de boeuf

de Oana 9

la 17:41

Aperitiv midinette cu pui si salata de cruditati

de Oana 9

la 16:58

Aperitiv mini-tarte cu crema de branza si rosii cherry

de Oana 9

la 16:51

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat cu branza de vaci