Pasta de gogosari

de simona72 in Conserve, 12 Sep 2013 | 4780 vizualizari

 

Este conserva care o fac in fiecare toamna pt mancaruri...nu-mi lipseste niciodata...reteta o am de la mama, se face foarte repede si este buna la orice mancarica. Eu o folosesc foarte des la ciorbe si mancaruri scazute gen tocanite.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 3-4 linguri sare
  • 100 ml ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de gogosari:

Gogosarii se spala, se curata de cotoare si se dau prin robotul de bucatarie sau masina de tocat. Intr-o cratita incapatoare se pune uleiul la incins si se adauga gogosarii trecuti prin robot. Se lasa la fiert pana scade zeama care au lasat-o si se mai ingroasa. In aproximativ 40-50 minute este gata. Se adauga sarea, pasta trebuie sa fie putin sarata, dar nu foarte tare. Puneti in borcane sterilizate, pe care le tineti la cald, acoperite cu o patura pana a doua zi. Se pun borcanele in camara si se consuma in timpul iernii si nu numai...

 

TIPS-URI

1

avand in vedere ca pasta este destul de zemoasa la inceput nu este necesar sa amestecati f des, doar spre final sa fiti atenti

2

nu am folosit niciodata conservant, doar putina sare in plus si a stat peste iarna fara probleme

3

neaparat borcanele sterilizate

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de gogosari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

12.09.2013, 20:22

Anul acesta nu am faut, dar imi place mult!

Corinuta 1

12.09.2013, 21:35

Panacris 1

15.10.2016, 20:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Pasta de gogosari cu usturoi