Pasta de gogosari cu kapia

de Rocsi in Conserve, 19 Sep 2013 | 1611 vizualizari

 

In fiecare an imi pregateam cate putina pasta de gogosari pentru iarna. Zilele trecute a fost mama la o prietena si a zis ca ea face pasta de gogosari cu kapia si ca iese foarte buna. Am zis sa incerc si eu pentru ca inca nu facusem si iarna este asa buna in tocanite, sosuri, ciorbe si multe alte preparate. Sunt foarte incantata de ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 3.5 kg gogosari
  • 1.5 ardei kapia
  • 2 linguri rase cu sare mare
  • 2 lingurite piper macinat
  • aspirina (1 la 3 borcane)
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de gogosari cu kapia:

Spalam cateva stricle de la Prigat daca aveti si borcane mici cu apa fierbinte, apoi le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat de bucatarie.
Gogosarii si ardeii kapia ii spalam bine sub jetul de apa.
Ii taiem in doua si ii curatam de toate semintele.
Ii taiem bucati potrivite apoi ii punem la robot si ii facem pasta, rand pe rand.
Amestecam pasta cu sarea, piper si le invartim bine.
Aceasta pasta o asezam in borcanele curate, dar nu le puneti pline ochi.
Pisam cate o aspirina pe rand si dintr-o aspirina pisata punem in 3 borane deasupra.
Infiletam bine cu capacele lor, le invelim cu hartie si le asezam intr-o cratita.
Punem apa cat sa le acoperim pe 3/4 iar deasupra punem un prosop de bucatarie.
Le punem pe foc la sterilizat.
Din momentul in care incepe sa fiarba apa le lasam 25-30 de minute.
Cand sunt gata le scoatem fierbinti din tigaie si le invelim intr-o patura si le lasam pana a doua zi cande sunt reci si le punem la loc racoros.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 5 sticlute de Prigat si 8-9 borcanele de 375 ml.
Puteti renunta la aspirina daca trageti putin pasta in tigaie, insa eu cum am pus-o cruda mi-a fost frica ca nu o sa tina.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de gogosari cu kapia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pasta de gogosari cu kapia-0
Pasta de gogosari cu kapia-1

COMENTARII (34)

Rocsi

Rocsi 1

20.09.2013, 21:53

Multumesc mult Timea

Rocsi

Rocsi 1

20.09.2013, 21:53

Meri ma bucur ca iti place

Rocsi

Rocsi 1

20.09.2013, 21:53

Asa este Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03