Pasta de gogosari cu kapia

de Rocsi in Conserve, 19 Sep 2013 | 1786 vizualizari

 

In fiecare an imi pregateam cate putina pasta de gogosari pentru iarna. Zilele trecute a fost mama la o prietena si a zis ca ea face pasta de gogosari cu kapia si ca iese foarte buna. Am zis sa incerc si eu pentru ca inca nu facusem si iarna este asa buna in tocanite, sosuri, ciorbe si multe alte preparate. Sunt foarte incantata de ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 3.5 kg gogosari
  • 1.5 ardei kapia
  • 2 linguri rase cu sare mare
  • 2 lingurite piper macinat
  • aspirina (1 la 3 borcane)
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de gogosari cu kapia:

Spalam cateva stricle de la Prigat daca aveti si borcane mici cu apa fierbinte, apoi le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat de bucatarie.

Gogosarii si ardeii kapia ii spalam bine sub jetul de apa.

Ii taiem in doua si ii curatam de toate semintele.

Ii taiem bucati potrivite apoi ii punem la robot si ii facem pasta, rand pe rand.

Amestecam pasta cu sarea, piper si le invartim bine.

Aceasta pasta o asezam in borcanele curate, dar nu le puneti pline ochi.

Pisam cate o aspirina pe rand si dintr-o aspirina pisata punem in 3 borane deasupra.

Infiletam bine cu capacele lor, le invelim cu hartie si le asezam intr-o cratita.

Punem apa cat sa le acoperim pe 3/4 iar deasupra punem un prosop de bucatarie.

Le punem pe foc la sterilizat.

Din momentul in care incepe sa fiarba apa le lasam 25-30 de minute.

Cand sunt gata le scoatem fierbinti din tigaie si le invelim intr-o patura si le lasam pana a doua zi cande sunt reci si le punem la loc racoros.

Din aceasta cantitate mi-au iesit 5 sticlute de Prigat si 8-9 borcanele de 375 ml.

Puteti renunta la aspirina daca trageti putin pasta in tigaie, insa eu cum am pus-o cruda mi-a fost frica ca nu o sa tina.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de gogosari cu kapia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Rocsi 1

20.09.2013, 21:53

Multumesc mult Timea

Rocsi 1

20.09.2013, 21:53

Meri ma bucur ca iti place

Rocsi 1

20.09.2013, 21:53

Asa este Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in bulion