Pasta de naut cu seminte si patrunjel

de katty in Mancaruri de post, 1 Sep 2017 | 3956 vizualizari

 

De la aceasta reteta am pornit https://www.bucataras.ro/retete/hummus-verde-cu-ierburi-si-seminte-78444.html. Mi-am dorit insa un preparat de post, deci am renuntat la iaurt, am adaugat seminte de susan si dovleac  si in compozitie, pe care le-am prajit usor in prealabil. Am renuntat la parte din condimente pentru ca am dorit ca pasta mea de naut sa aiba gust intens de seminte de susan prajite.Si am servit-o cu lipii de casa, facute dupa reteta https://www.bucataras.ro/retete/lipii-de-casa-63754.html.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr naut din conserva sau fiert in prealabil
  • 1 gramada patrunjel
  • 70 gr seminte de dovleac si susan
  • sare
  • piper negru macinat
  • zeama de lamaie dupa gust
  • 4 linguri ulei de masline+ptr decor
  • lipie ptr servit (500 gr faina, 250 ml apa calduta, sare, 1 lingurita zahar,1 lingura ulei,5 gr drojdie)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de naut cu seminte si patrunjel:

Intr-o tigaie uscata punem semintele de dovleac si susan. Le punem la foc mic, amestecand   ocazional si le lasam sa se rumeneasca usor. Le mixam, dupa ce am pastrat cateva ptr decor.Intr-un vas inalt punem nautul, patrunjelul spalat si taiat  mai marunt, semintele mixate, sare, piper, uleiul de masline , zeama de lamaie si mixam bine.

Daca este nevoie adaugam 1-2 linguri din apa in care a fiert nautul.Asezam pasta intr-un castron, o decoram cu semintele pastrate, putin ulei de masline si patrunjel verde. Pastram pasta de naut la rece pana in momentul servirii.Servim pasta de naut cu lipii de casa.

Pentru lipii amestecam faina cu drojdia uscata, facem o adauncitura la mijloc in care punem  apa calda, uleiul, zaharul si sarea.  Framantam bine compozitia  si o lasam la crescut 1/2 de ora, dupa care o rupem in bucati. Intindem cu sucitorul fiecare bucata pe o planseta infainata.O lasam sa creasca cateva minute, apoi o coacem pe o tigaie de fonta neunsa, pe ambele parti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de naut cu seminte si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci cu legume