Pasta de zahar

de alice_ciobanu in Dulciuri, 14 Dec 2011 | 9974 vizualizari

 

Postez reţeta de pastă de zahăr pe care am încercat-o eu. A ieşit o pastă bună, elastică, destul de bine de manevrat chiar şi pentru mine, care am lucrat pentru prima oară cu aşa ceva.

Mulţumesc doamnei Viorica, pentru sfaturi, îndrumări şi amabilitate.

 

INGREDIENTE

  • 60 ml apă 
  • 5 gr gelatină
  • 2 linguri miere de albine de salcâm
  •  600-650 gr zahăr pudră, mie mi-au intrat chiar 675 gr.
  •  50 gr ulei de palmier
  •  50 gr amidon alimentar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de zahar:

Gelatina se pune la hidratat în apă cam 10 minute până se face ca buretele, după care se topeşte pe baie de aburi, având grijă să nu fiarbă. Se adaugă şi mierea şi se ţine pe baie de aburi până se dizolvă complet. Se pune apoi şi uleiul de palmier şi se lasă la răcit. Apoi se toarnă totul în vasul în care se va lucra şi se adaugă amidonul şi două linguri de zahăr. Se omogenizează bine şi apoi se continuă a se adăuga tot zahărul, frământând bine. Se frământă bine până se obţine un aluat de consistenţa unei plasteline, maleabil, elastic şi fără să se lipească de mâini, să se întindă, să mai fie cleios.


Se pune apoi pasta de zahăr astfel obţinută într-o folie alimentară şi se dă la frigider pentru 24 de ore.


Se scoate din frigider cu minim două ore înainte de a ne apuca de lucrat. Apoi se ia bine la frâmântat, pe masa unsă cu puţin ulei de palmier, până capată iarăşi consistenţa unei plasteline şi apoi se întinde foaie cu sucitorul şi se îmbracă tortul. Se taie cu grijă surplusul şi se nivelează lateralele tortului atingând pasta puţin cu mâna făra a o presa, pentru a nu se forma pliuri.


Înainte de a se pune pe tort, acesta trebuie îmbrăcat într-un strat subţire de unt.


Cam asta e..restul ornării ţine de bunul plac al fiecăruia..


Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de zahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

alice_ciobanu 1

29.06.2012, 12:18

acum am vazuyt ca ai scris aici Dia...am fost tare absenta...treaba multa in casa...santier..in fine...
te-ai descurcat cu tortul??

ce-mi place de voi astea care lucrati pe comenzi...super !!!

diaconta 1

29.06.2012, 12:46

Alice,pentru sambata il fac.Deocamdata am facut blatul si am scapat aparatul foto de l-am terminat.O sa vad ce fac maine cu finalul deocamdata am facut doar niste ornamente.

Bya Ralu 1

13.03.2013, 20:36

super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de sparanghel cu oua
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasta de zahar, trandafiri, flori si frunze