Pasta "pateu" de linte rosie

de Catalina L in Mancaruri de post, 7 Dec 2015 | 8034 vizualizari

 

Va propun o reteta de post (si nu numai....), delicioasa, plina de vitamine  si consistenta.
Lintea rosie este tipul de linte care fierbe cel mai rapid
M-am "indragostit" de aceasta leguma dupa ce am facut supa de lintea rosie - reteta aici.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de linte rosie organica
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 eșalotă
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper,
  • boia de ardei dulce
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta "pateu" de linte rosie:

Curatam ceapa esalota si morcovul . 

Spalati bine lintea rosie. 

O puneti la fiert intr-o cantitate mare de apa cu ceapa si morcovul taiat rondele.

Va fierbe timp de 20 -25 minute. 

Scurgeti. 

Mixati toate ingredientele .

Adaugati uleiul și usturoiul tocat, amestecati sau mixati bine.

Verificați de sare si piper. Decorati cu boia de ardei....cu esalota in sos vinaigrette

Se serveste de preferinta rece cu biscuiti aperitiv, cu cruditati, cu castraveti murati, cu crutoane de pâine prăjită, pe felii de pâine proaspătă , în sandwich-uri ... 

 

TIPS-URI

1

lintea rosie trebuie spalata bine in mai multe ape

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta "pateu" de linte rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Bya Ralu 1

07.12.2015, 14:12

Bună

miki_a 1

07.12.2015, 14:30

Yami-yam!

Gicuta 1

08.12.2015, 09:49

Ce buna trebuie sa fie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu ciuperci si legume