Pastai cu mujdei de usturoi

de Irina in Mancaruri de post, 8 Iul 2011 | 11246 vizualizari

 

Pastaile, unul din roadele cu care ne-a binecuvantat pamantul, sunt pline de vitamine si minerale. Sursa buna de proteine, nu mai au nevoie de vreo bucata de carnita pe langa ele, cel putin vara. Iata reteta mea preferata, de la mama de acasa:

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg de pastai
  • 2 cepe
  • ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper
  • 10-12 catei de usturoi 
  • marar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai cu mujdei de usturoi:

Pastaile, unul din roadele cu care ne-a binecuvantat pamantul, sunt pline de vitamine si minerale. Sursa buna de proteine, nu mai au nevoie de vreo bucata de carnita pe langa ele, cel putin vara. Iata reteta mea preferata, de la mama de acasa:


Am spalat pastaile bine, le-am curatat si le-am rupt in doua. Le-am pus la fiert cam 20 minute dupa care le-am scurs.


Intre timp am curatat si spalat ceapa si am taiat-o pestisor. Am pus intr-o tigaie la incins putin ulei de masline si am adaugat ceapa. Am lasat-o sa se coloreze usor, dupa care am adaugat o ceasca de apa, am acoperit tigaia cu un capac si am lasat ceapa la inabusit.


Cand s-a inmuiat ceapa am adaugat pastaile, am condimentat cu sare si piper si le-am lasat sa se caleasca nitel, amestecand cu grija pentru a nu se prinde. Doar cat sa prinda putina culoare. Le-am rasturnat intr-un vas de lut pentru ca asa mi se pare cel mai potrivit pentru asa o mancare. Mujdeiul gata pregatit l-am turnat peste pastai .


Cel mai bine ii sta acestei mancari cu o bucata de mamaliguta alaturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai cu mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

09.07.2011, 12:12

Sa te lingi pe degetele

pauladaniela 1

15.07.2011, 15:52

si ca idee, eu nu fierb fasolea, ci o adaug alaturi de putin morcov ras (pentru culoare) peste ceapa. din cand in cand pun putina apa si o las sa scada sub capac.

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 09:34

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crap crocant-picant  cu garam marsala

ieri la 20:43

Madlene cu lamaie si coacaze

de katty 5

ieri la 18:37

Cornulete cu branza, nuca si scortisoara

de katty 5

ieri la 18:17

Friptura de miel cu tarhon

de katty 5

ieri la 18:13

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de vinete cu ardei copti