Pastai cu mujdei de usturoi

de Irina in Mancaruri de post, 8 Iul 2011 | 10777 vizualizari

 

Pastaile, unul din roadele cu care ne-a binecuvantat pamantul, sunt pline de vitamine si minerale. Sursa buna de proteine, nu mai au nevoie de vreo bucata de carnita pe langa ele, cel putin vara. Iata reteta mea preferata, de la mama de acasa:

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg de pastai
  • 2 cepe
  • ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper
  • 10-12 catei de usturoi 
  • marar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai cu mujdei de usturoi:

Pastaile, unul din roadele cu care ne-a binecuvantat pamantul, sunt pline de vitamine si minerale. Sursa buna de proteine, nu mai au nevoie de vreo bucata de carnita pe langa ele, cel putin vara. Iata reteta mea preferata, de la mama de acasa:


Am spalat pastaile bine, le-am curatat si le-am rupt in doua. Le-am pus la fiert cam 20 minute dupa care le-am scurs.


Intre timp am curatat si spalat ceapa si am taiat-o pestisor. Am pus intr-o tigaie la incins putin ulei de masline si am adaugat ceapa. Am lasat-o sa se coloreze usor, dupa care am adaugat o ceasca de apa, am acoperit tigaia cu un capac si am lasat ceapa la inabusit.


Cand s-a inmuiat ceapa am adaugat pastaile, am condimentat cu sare si piper si le-am lasat sa se caleasca nitel, amestecand cu grija pentru a nu se prinde. Doar cat sa prinda putina culoare. Le-am rasturnat intr-un vas de lut pentru ca asa mi se pare cel mai potrivit pentru asa o mancare. Mujdeiul gata pregatit l-am turnat peste pastai .


Cel mai bine ii sta acestei mancari cu o bucata de mamaliguta alaturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai cu mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

09.07.2011, 12:12

Sa te lingi pe degetele

pauladaniela 1

15.07.2011, 15:52

si ca idee, eu nu fierb fasolea, ci o adaug alaturi de putin morcov ras (pentru culoare) peste ceapa. din cand in cand pun putina apa si o las sa scada sub capac.

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 09:34

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu maioneză de post