Pastai cu smantana

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 6 Iul 2017 | 3211 vizualizari

 

O rețetă pe care o știu din copilărie, când mămica încerca să ne facă păstăile mai plăcute și mai consistente, grație smântânii. Era, de fapt, și o metodă de a îmbunătăți cu lactate mâncărurile noastre.
Această mâncare poate fi preparată și iarna, cu păstăi conservate pentru iarnă, sau congelate.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame păstăi
  • 8-10 linguri de smântână
  • 1 lingură de făină
  • 1 ceapă
  • ulei sau unt pentru călit ceapa
  • 4 căței de usturoi
  • 1 legătură de mărar
  • 1/2 linguriță de Vegeta
  • sare
  • piper
  • apă
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai cu smantana:

Se rup capetele de la păstăi, se spală bine în câteva ape și apoi se opăresc în apă clocotită, timp de 10 minute.


Între timp, se curăță ceapa, se spală, se șterge cu un prosop de hărtie și se călește în ulei sau unt, având grijă să nu se ardă, ci doar să se înmoaie.


Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt.


Usturoiul se curăță, se spală și se taie mărunt.


Se amestecă smântâna cu făina și condimentele, subțiindu-se apoi (dacă este cazul) cu 2 linguri de apă.


Păstăile opărite se strecoară de apă și se pun peste ceapa călită. Se adaugă usturoiul tăiat mărunt, două pahare de apă și se lasă să fiarbă înăbușit 5-7 minute. Se adaugă amestecul de smântână, condimente și apă și se mai lasă la fiert câteva minute, având grijă ca mâncarea să nu se prindă de fundul cratiței, dacă nu este antiaderentă.


Păstăile cu smântână se servesc calde (cu mărar, cine dorește).

TIPS-URI

1

Aveți grijă ca ceapa să nu se ardă, ci doar să se înmoaie puțin.

2

Supravegheați mâncarea pe timpul preparării, ca să nu se prindă de fundul cratiței.

3

Dacă preparați această mâncare cu păstăi semifierte de la congelator, nu mai este nevoie să le fierbeți, ci le veți pune direct peste ceapa călită (după ce s-au decongelat) cu tot cu lichidul pe care l-au lăsat (care provine din ele). Apoi procedați ca în rețetă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

RODIMUR 1

08.07.2017, 14:26

Da, Mihaela, le putem face și mânca în fel și chip...

Catalina L 1

14.07.2017, 16:11

ce pofta mi-ai facut

RODIMUR 1

14.07.2017, 16:52

Mă bucur că-ți plac, Cătălina! Se vede că știi despre ce este vorba...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Conopida pane cu sos de iaurt si smantana