Paste Carbonara

de Panacris in Fusilli, 6 Dec 2012 | 4580 vizualizari

 

Un fel principal ce poate fi consumat la pranz sau cina. Rapid si gustos!

 

INGREDIENTE

  • sunculita taraneasca 100 g,
  • sunca de praga 100 g,
  • salam cu sunca 100 g,
  • ciuperci 1 conserva,
  • ulei de masline 50 ml,
  • usturoi 4 capatani,
  • smantana 4 linguri, oua 4 bucatai,
  • cascaval (ideal ar fi parmezan) 250 g,
  • mini fusilli 400 g
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste Carbonara:

Se pun intr-un vas adanc cca 3 l de apa rece cu putina sare la clocotit. Se adauga pastele, lasandu-se la fiert dupa primul colcot, la foc mediu cca. 8 minute.


Intre timp se taie marunt, cele 3 feluri de sunca, care se pun la prajit in ulei incins, acoperit cca. 5 minute. Dupa ce s-au rumenit putin, se adauga ciupercile scurse de lichidul din conserva, lasandu-se la dinstuit la foc mic cca. 5 minute. Pastele se scot din apa in care au fiert, se adauga la amestecul de sunca si ciuperci si se asezoneaza cu usturoi pisat. In acest moment se opreste focul. Se amesteca, energic, smantana cu ouale batute energci si cascavul ras, rasturnandu-se peste amestecul fierbinte de paste, sunca si ciuperci, amestecandu-se usor, pana se inglobeaza toate ingredientele.


Se serveste imediat cu adaos de smantana sau verdeata dupa gustul fiecaruia.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se pot folosi orice fel de paste

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste Carbonara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 54 %
499.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

diaconta 1

20.12.2012, 13:51

Aoleuuuuuuuuuuu ma duc sa-mi ascund mancarea,ca vine Tavi si la mine )))))))))))

adasev12 1

20.12.2012, 13:58

Tavi, are drepate...asa se fac pastele carbonara in italia....dar hai sa fim indulgenti, aici, la noi, le mai adaptam...is bune si a sa

Panacris 1

20.12.2012, 14:14

Tavi , pai tocmai inseamna ca am reinventat carbonara . Inca nu am ajuns in Italia, sa le incerc pe cele originale Accept criticile! Si astept sa postezi reteta originala de carbonarra

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Paste semi-carbonara la cuptor