Paste carbonara

de Aletta in Paste, 13 Iun 2015 | 4490 vizualizari

 

Azi in loc sa profit de vremea placuta de afara, m-am tot gandit ce as putea sa gatesc repede si bun, si am gasit o reteta de carbonara de la (gurita_ta2005) pe care am decis sa o fac.
Am terminat repede, a fost si foarte bun. Chiar Delicios!!

 

INGREDIENTE

  • 250 g spaghete
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 250 g pancetta
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri de smantana
  • 2 linguri de parmezan ras
  • sare, piper, busuioc
  • ulei de masline.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste carbonara:

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit impreuna cu usturoiul crestat si pancetta cu un strop de ulei de masline. Intr-o craticioara, punem apa cu sarea, iar cand incepe sa clocoteasca  se adauga pastele si un strop de ulei.
Se strecoara de apa, se pune in tigaie peste pancetta.
Intr-un castron se amesteca galbenusul cu smantana, parmezanul si busuioc. Se toarna peste paste, se amesteca si se mai lasa circa 2-3 minute pe foc.

Se condimenteaza dupa gust.

TIPS-URI

1

In loc de pancetta se poate folosi si bacon sau kaizer

2

Se servesc cu parmezan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste carbonara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza si sos bechamel