Paste carbonara a la Adasev

de adasev12 in Spaghete, 17 Aug 2010 | 11356 vizualizari

 

Aceasta este reteta originala de carbonara care se face aici in Italia, doar ca eu am adaptat-o la gustul meu,ca multe alte retete de-a lor... si cred ca a iesit destul de buna...zic eu., asa ca v-o spun si voua, poate o sa va placa...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr spaghete
  • 100-150 gr pancetta afumata (sau ce se gaseste prin Romania...nu mai stiu...)
  • 2 oua
  • parmigiano dupa gust
  • sare, piper
  • oregano
  • busuioc
  • 2 lg smantana
  • 2 lg bulion
  • 2 catei de usturoi
  • un fir de ceapa( de preferat verde)
  • jumatate de ardei gras
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste carbonara a la Adasev:

Se fierb spaghetele in apa cu sare si putin ulei sa nu se lipeasca, timp de 8-10 min.


Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga la calit ceapa si ardeiul,apoi pancetta taiata fellii ( eu folosesc de aceea taiata cubulete gata preparata). Se lasa sa se caleasca 5 min apoi se adauga 2 lg de bulion( optional) sau rosii din conserva, si putina apa cat sa acopere totul. Se lasa sa fiarba 10 min. ca sa scada apa . Se adauga putin oregano si busuioc verde taiat marunt. Se mai potriveste de sare dar atentie ca pancetta afumata este si sarata..se adauga piper ca sa dea gust mai picant. La sfarsit se adauga o lg de smantana, dar dupa ce se ia de pe foc.


Pastele se scurg si fara sa se dea apa rece pe ele, se amesteca imediat asa fierbinti cu ouale batute bine cu putina sare si piper. se mai adauga si o lg de smantana.( eu am adaugat pt ca imi plac sa fie cu mai mult sos)


Se rastoarna pastele intr-un castron si se adauga panceta, se amesteca bine apoi se aduga deasupra inca putin busuioc maruntit. Se portioneaza in farfurii si se serveste cu parmigiano deasupra dupa gust.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste carbonara a la Adasev" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

adasev12 1

18.08.2010, 12:54

multumesc mult fetelor...mai fac o portie asa ca va invit la masa cu drag!

Corinuta 1

18.08.2010, 14:20

Sunt super gustoase! Preferatele mele!

alexana2008 1

06.01.2011, 18:21

in ce zona a italiei se prepara carbonara in acest fel ?
personal o fac fara smantana si far arosii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!