Paste cu carne de vita si purcel, cu ciuperci si sos de rosii la cuptor

de MVMih in Spaghete, 9 Aug 2011 | 4957 vizualizari

 

Mmmm! va propun o reteta preparata oarecum dupa ureche, am incercat din mai multe ingredinte cate putin sa iasa ceva bunicel...sper si anume "Paste cu carne de vita si purcel, cu ciuperci si sos de rosii la cuptor"

 

INGREDIENTE

  • PASTELE
  • Am ales paste dintre cele lungi si bune sa zicem, care nu se lipesc intre ele si care nici nu se sfarama la fiert si nici trecute prin cuptor.
  • SOSUL
  • 1 ceapa rosie medie
  • 4 ardei semi-rosii romanesti
  • 7-8 ciuperci proaspete medii
  • 700 g carne tocata (70% vita - 30% purcel)
  • 2 carnaciori semiafumati
  • 5 catei de usturoi
  • 10 rosii medii coapte bine
  • o manunta de busuioc verde
  • 2-3 lingurite de hrean ras
  • 2 frunze de dafin
  • 1-2 lingurite piper in 3 culori
  • 1 cubulet de unt
  • jumatate pahar vin alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne de vita si purcel, cu ciuperci si sos de rosii la cuptor:

Cum preparam aceasta delicioasa reteta de paste cu carne de vita si purcel, cu ciuperci si sos de rosii la cuptor


Am pus la fiert intr-o olicica cat sa incapa la ochi, pastele cu putina sare si o lingurita ulei de masline.


Am tinut la fiert cam 8-10 min, la foc mediu dupa care am stins focul si am pus un capac deasupra


Pentru sos, am tocat ceapa cat mai marunt si ardeiul, dupa care le-am pus intru-un tuci incins in care clocolteau 3-4 linguri ulei de masline;


Dupa 1-2 minute de invartit in ele, am pus ciupercile tocate dupa cum va place (eu le-am pus mai mari - taiate cam in 10 fiecare)


Am lasat focul mai micut pentru a nu se arde ceapa-ardeiul si nici ciupercile care incet incet isi lasa cate putina zeama;


Am trecut la carnita, pentru care am luat o tigaiei in care am calit un pic cei doi carnaciori facuti rondele mici mici, peste care am adaugat carnea tocata, putina sare, putin piper si jumatate de pahar de vin alb. Am tigaia la foc mic, cat sa se intrepatrunda aromele.


Rosiile bine coapte le-am decojit si pus la blender cu un ardei pastrat de rezerva, cu usturoiul si jumatate din busuioc, dupa care compozitia a am dat-o intr-un vas mic la fiert.


Carnea si carnaciorii erau deja infratiti asa ca le-am facut cunostinta in tuci cu ciupercutele, peste care am agaugat sosul de rosii deja fierbinte;


Am amestecat totul de 2-3 ori si am pus deasupra frunzele de dafin dupa care am lasat totul cam 20 mi la fiert pana sa scada;


Intre timp, intr-o sita speciala am spalat cu putina apa rece si lasat la scurt pastele;


In plus, mai am nevoie de putin sos de rosii care sa pun deasupra dupa ce asez totul in tava de cuptor ( inca 3 rosii cu putin busuioc si 1 catel de usturoi, tras totul la tigaie pana ce se ingroasa;


Intre timp, cuptorul era aproape incins, asa ca am uns un pic tava cu 2-3 lingurite ulei de masline, am asezat pastele, am pus cubuletul de unt taiat in 3-4 bucatele, peste compozitia delicoasa din tuci (din care am scos frunzele de dafin), am nivelat totul, am pus sosul de rosii suplimentar si am ornat cu felii de ardei si rondele de rosii;


Am lasat la cuptor la foc mediu in jur de 20 min;


Ce a iesit, eu m-am bucurat de savoare si gust, prezentarea doar in tava pentru ca n-am reusit sa asez in farfurie mai prezentabil pentru ca era totul moale, fierbinte, mirosea binisor si era si o chestie de foame :) Am facut o tava mare, va astept pe toti la masa ...." cine si-a adus de acasa" :)


Paste cu carne de vita si purcel, cu ciuperci si sos de rosii la cuptor o mancare plina de savoare.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne de vita si purcel, cu ciuperci si sos de rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Sidy 1

30.08.2011, 07:07

Ina 1

30.08.2011, 07:34

Cata culoare!

MVMih 1

23.09.2011, 23:54

Ma trezesc si eu la o luna sa va transmit multumiri si salutari.....ce "dragutz" din partea mea. Va pup. Sa gatiti bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste cu legume