Paste cu creveti in sos alb si vin

de trifadalia in Penne, 8 Ian 2020 | 4480 vizualizari

 

Este o reteta usoara si superdelicioasa care se prepara rapid pentru o cina mai deosebita si cu care sigur nu veti da gres.
Se pot servi si alaturi de niste legume mexicane facute tot in sos alb sau chiar simple sau in orez, oricum crevetii cu acest sos sunt deliciosi

 

INGREDIENTE

  • 250 gr penne
  • 15 bucati creveti curatati
  • 150 ml smantana dulce cu 35 % grasime
  • 50 ml vin alb demisec
  • 1 buc ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 100 gr parmezan razuit
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita de sare
  • 30 gr unt
  • 50 gr ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu creveti in sos alb si vin:

Pentru inceput se pune apa  cu sare la fiert, iar cand apa clocoteste se pun pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.

In tre timp ne pregatin sosul astfel:Crevetii se spala si se lasa sa se scurga de apa.

Se ia o tigaie in care se pune untul sa se topeasca impreuna cu uleiul de masline in care se pune ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul si se lasa pentru 2 minute sa iasa gustul din ele si sa se rumeneasca. In acest sos se adauga si crevetii unul cate unul si se lasa 5 minute pe fiecare parte la foc iute amestecand periodic . Se stinge cu vin care se mai lasa sa fiarba impreuna pentru 10 minute. La urma se adauga smantana si parmezanul  cu care mai fierb 5 minute iar la final se condiemnteaza dupa gust de sare si piper.

Pastele fierte si strecurate se pun peste sos si se servesc cat sunt calde.

TIPS-URI

1

Coditele de la creveti se pot lasa pentru decor.

2

Daca sunt creveti congelati se recomanda a se decongela si a-i lasa la scurs foarte bine de apa .

3

Pentru un plus de gust se poate adauga si oregano sau nucsoara.

4

Se decoreaza cu frunze de patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu creveti in sos alb si vin" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor