Paste cu legume

de elucubratiiculinare in Paste, 29 Mar 2012 | 5552 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste scurte,
  • 3 linguri ulei,
  • 3 cepe galbene,
  • 2 morcovi,
  • 2 ardei kapia roșii,
  • 1 dovlecel,
  • o lingură oregano,
  • 500 ml suc de roșii,
  • 3 căței de usturoi,
  • o legătură pătrunjel,
  • sare,piper.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu legume:

Se pune la fiert apă într-o oală cu un praf de sare, pe care o acoperim cu capac să dea în clocot apa mai repede. Când apa clocotește, înlăturăm capacul și adăugăm pastele. Le fierbem cu 1-2 minute mai puțin decât ne este recomandat pe ambalaj. Se pun la scurs și se stropesc cu puțin ulei să nu se lipească între ele.

Curățăm legumele, ceapa se taie felii mai groase, morcovul rondele, ardeiul kapia fideluță și dovlecelul se va tăia pe lungime în două, apoi felii. Călim ceapa în ulei, după aprox 3-4 minute adăugăm morcovul, după alte 3-4 minute adăugăm ardeiul kapia și după alte 3-4 minute adăugăm dovlecelul. Bineînțeles că și dovlecelul se va lăsa pe foc 3-4 minute. Condimentăm cu sare, piper și oregano.

Într-un vas termorezistent uns bine cu ulei (margarină) punem jumătate din cantitatea de paste. Peste paste punem jumătate din cantitatea de legume, apoi iar paste și iar legume. Separat amestecăm sucul de roșii cu cățeii de usturoi pisați și cu pătrunjelul verde tocat. Turnăm acest sos peste paste și dăm tava la cuptor pentru 20-30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

deyutzky 1

30.03.2012, 11:41

bune

bucatarimcudiana 1

30.03.2012, 13:47

bune rau

elucubratiiculinare 1

30.03.2012, 16:20

iri_love, te invit cu plăcere
pupici și mulțumesc pt comentarii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paste la cuptor