Paste cu porc si ghebe

de Rocsi in Paste, 14 Apr 2014 | 1199 vizualizari

 

O noua retete pregatita cu paste Hutton. De aceasta data o reteta cu carne, ghebe si sos de rosii super delicioasa, dar daca tineti post o puteti pregati dupa sarbatori.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cotlet de porc
  • 200 gr ghebe in saramura
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 cana suc de rosii de casa
  • 2 linguri paste de gogosari cu kapia
  • 250 gr paste (eu am folosit melcisori de la Hutton)
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • patrunjel verde
  • 1 catel de usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu porc si ghebe:

Ghebele le spalam apoi le fierbem pana se desareaza.

Le punem intro sita sa se scruga apoi le tocam, dar nu marunt.

Spalam bucata de cotlet, o tamponam cu un servetel de bucatarie apoi o taiem bucatele mai lunguiete.

Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim si il taiem cubulete.

Intr- tigaie incingem uleiul, rumenim usor bucatile de carne, apoi punem ghebele.

Le inabusim 3-4 minute, adaugam ceapa morcovul, acoperim toate cu apa.


Condimentam cu sare, piper, boia de ardei dulce apoi punem si pasta de gogosari cu kapia.

Le amestecam bine, lasam sa scada la foc potrivit si acoperim tigaia.

Pe parcursul fierberii mai adaugati apa fierbinte atat cat este necesar.

Cand carnea este bine patrunsa, incorporam sucul de rosii, busuiocul uscat si lasam sa fiarba circa 5 minute (aveti grija sa mai fie zeama ca sa aiba cu ce sa se formeze sosul).

La final punem pasta de tomate, usturoiul pisat si mai lasam 2 minute pe foc.


Tragem tigaia de pe foc si presaram patrunjel verde tocat.

Punem la fiert intr-o oala apa cu putina sare si 1 lingura de ulei.

Cand clocoteste dam drumul pastelor si le fierbem circa 8 minute (acum depinde de pastele ce le folositi).

Cand sunt gata le scurgem bine de apa.

Pastele fie le amestecam cu sosul pregatit mai sus, fie le punem pe un platou, iar deasupra sos.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu porc si ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Rocsi 1

21.04.2014, 20:42

Bianca

JulyCris 1

24.04.2014, 19:41

Arata super!

Rocsi 1

24.04.2014, 20:41

Multumesc July

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu sos de piper