Paste cu sos Amatriciana

de adasev12 in Penne, 15 Feb 2012 | 3269 vizualizari

 

bune!

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste,de care doriti
  • 100 g pancetta ( bacon)
  • 1 ceapa mai mica
  • un fir de telina nu f mare
  • un ardei iute mic, sau in fc de cat de iute este ardeiul
  • 2 rosii din conserva
  • 2 lg pasta de rosii
  • o mana, doua de parmezan ras
  • sare, piper, busuioc, patrunjel verde( optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos Amatriciana:

Pancetta se taie feliute subtiri si se pune la prajit in putin ulei. Se scoate apoi si se pun la calit in aceeasi tigaie ceapa taiata marunt si telina. Se lasa sa se inmoaie frumos, apoi se adauga rosiile taiate marunt si pasta de rosii. Se sareaza, pipereaza si se adauga o cana de apa de la pastele care fierb in acest timp. Se pune si pancetta inapoi in tigaie si se lasa sa fiarba vreo 15 minute. Se adauga apoi ardeiul iute maruntit, dar gustul  nu trebuie sa fie f iute, trebuie sa aiba doar o nota spicey....Se pune si  busuiocul maruntit ( eu nu am avut si am pus un pic de oregano), se adauga si o mana de parmigiano razuit si se mai lasa la foc 7-8 minute. Daca a scazut f tare sosul mai puneti apa de la paste. Se opreste focul si daca  doriti se poate adauga si patrunjel verde maruntit.

Se scurg pastele, care au fiert in apa sarata cu o lg de ulei , se portioneaza in farfurii si se toarna sosul deasupra.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

pastele, in orice fel gatite, merg f bine cu busuioc si parmigiano

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos Amatriciana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

15.02.2012, 21:45

cred ca e tare bun sosul!

adasev12 1

16.02.2012, 09:47

motan, rocsi...
mirela,e bun , usor picant

jolygina 1

19.02.2012, 10:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!