Paste cu sos Amatriciana

de adasev12 in Penne, 15 Feb 2012 | 4501 vizualizari

 

bune!

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste,de care doriti
  • 100 g pancetta ( bacon)
  • 1 ceapa mai mica
  • un fir de telina nu f mare
  • un ardei iute mic, sau in fc de cat de iute este ardeiul
  • 2 rosii din conserva
  • 2 lg pasta de rosii
  • o mana, doua de parmezan ras
  • sare, piper, busuioc, patrunjel verde( optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos Amatriciana:

Pancetta se taie feliute subtiri si se pune la prajit in putin ulei. Se scoate apoi si se pun la calit in aceeasi tigaie ceapa taiata marunt si telina. Se lasa sa se inmoaie frumos, apoi se adauga rosiile taiate marunt si pasta de rosii. Se sareaza, pipereaza si se adauga o cana de apa de la pastele care fierb in acest timp. Se pune si pancetta inapoi in tigaie si se lasa sa fiarba vreo 15 minute. Se adauga apoi ardeiul iute maruntit, dar gustul nu trebuie sa fie f iute, trebuie sa aiba doar o nota spicey....Se pune si busuiocul maruntit ( eu nu am avut si am pus un pic de oregano), se adauga si o mana de parmigiano razuit si se mai lasa la foc 7-8 minute. Daca a scazut f tare sosul mai puneti apa de la paste. Se opreste focul si daca doriti se poate adauga si patrunjel verde maruntit.


Se scurg pastele, care au fiert in apa sarata cu o lg de ulei , se portioneaza in farfurii si se toarna sosul deasupra.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

pastele, in orice fel gatite, merg f bine cu busuioc si parmigiano

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos Amatriciana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mirela0911 1

15.02.2012, 21:45

cred ca e tare bun sosul!

adasev12 1

16.02.2012, 09:47

motan, rocsi...
mirela,e bun , usor picant

jolygina 1

19.02.2012, 10:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Penne cu somon si ciuperci