Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella

de Rocsi in Penne, 28 Mar 2017 | 4919 vizualizari

 

Eu, care nu sunt mare fana paste, pot sa spun ca acestea sunt cele mai bune, cu mult sos, aromate, exact cum trebuie sa fie in viziunea mea pastele. Ce spuneti, va tenteaza?

 

INGREDIENTE

  • 300 gr paste (eu am folosit penne)
  • 1 borcan mic ciuperci
  • 1 catel de usturoi
  • 150 gr mozzarella
  • 2 linguri parmezan ras
  • 3-4 linguri cascaval ras
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei

Pentru sosul bechamel:

  • 350 ml lapte
  • 30 gr unt
  • 30 gr faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita oregano uscat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella:

Spalam ciupercile, le scurgem bine si le taiem bucatele.

Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ciupercile, usturoiul curatat si taiat pe jumatate. Le inabusim 2 minute, apoi adaugam jumatate de cana cu apa, presaram sare si piper. Lasam sa scada la foc potrivit, pana se evapora tot lichidul.

Intr-o oala, punem apa cu sare.

O transferam pe foc si, cand da in clocot apa, dam drumul pastelor.

Le fierbem cam 8-10 minute, apoi le luam de pe foc si le punem intr-o sita sa se scurga de apa.




Sosul bechamel:

Intr-o cratita, punem untul si faina. Amestecam bine cele doua, apoi turnam laptele caldut.

Cu un tel, amestecam continuu pana se desface faina si lasam sa fiarba pana sosul devine grosut.

Ii dam gust cu sare, piper si oregano uscat.

Tragem sosul de pe foc, incorporam ciupercile, dar avem grija sa scoatem usturoiul.

Adaugam mozzarella taiata cubulete, parmezanul, pastele fierte si bine scurse si le amestecam bine.


Punem pastele in doua vase potrivite de ceramica, presaram cascavalul ras deasupra.

Le introducem in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 15-20 de minute, pana cascavalul se topeste si prinde o usoara crusta deasupra.

Le scoatem din cuptor cand sunt gata si le servim calde.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Ancutsa 1

03.04.2017, 22:57

Ce bine arata!

Panacris 1

04.04.2017, 15:53

Rocsi 1

05.04.2017, 21:30

Ancutsa, Cris, va multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton si parmezan