Paste cu sos de capsune si susan

de _Alina_ in Paste, 25 Iun 2014 | 1021 vizualizari

 

Dupa cum bine stiti, sunt fan paste. Sunt ideale pentru momentele in care ne dorim un desert rapid.

 

INGREDIENTE

  • 200 g paste (scoici)
  • 2 l apa
  • 1 lgt zahar
  • 1 lgt ulei
  • 20 g seminte susan
  • Sos:
  • 250 g capsune (spalate si curatate de codite)
  • 60 g zahar
  • 1 lg zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de capsune si susan:

1. Pentru sos pune 200 g capsune impreuna cu zaharul si cu zeama de lamaie intr-o cratita cu fund dublu la foc mic pentru 5-7 min. Baga-le apoi intr-un blender si mixeaza-le pana obtii un piure. Pune piureul inapoi in cratita si lasa la foc mic 1 minut. Adauga apoi restul de capsune taiate in 2 sau in 4 (depinde de marime), amesteca si lasa deoparte.


2. Pune pastele la fiert in apa clocotita pentru 7 min impreuna cu o lgt zahar. Dupa ce au fiert trece-le pe sub jet de apa rece si lasa-le la scurs. Pune lingurita de ulei peste ele si amesteca-le usor.


3. Incinge bine de tot o tigaie neaderenta, opreste focul, pune susanul in ea si amesteca usor.


4. Presara 1/2 din cantitatea de susan prajit peste paste, pune-le pe un platou, adauga sosul de capsune si restul de susan.


S-aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

daca nu va place susanul puteti folosi migdale macinate mac sau nuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de capsune si susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

alilianaa 1

26.06.2014, 07:38

interesant..

Panacris 1

13.08.2014, 08:18

Bya Ralu 1

10.12.2015, 20:08

interesant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Paste cu piept de curcan