Paste cu sos de vanilie si nuca

de Rocsi in Paste, 12 Apr 2014 | 2803 vizualizari

 

Astazi va aduc o reteta de desert preparata cu ajutorul pastelor Hutton. Vreau sa va spun ca este un desert pe cat de simplu pe atat de savuros. Sosul de vanilie si nuca s-au combinat perfect cu pastele.

 

INGREDIENTE

  • 100-150 gr paste (eu am folosit scoici de la Hutton)
  • 1 cana lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 4-5 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita unt + pentru uns vasul
  • 1 lingurita cappucino
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de vanilie si nuca:

Intr-o cratita punem apa la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot dam drumul pastelor si le fierbem circa 8 minute. Cand sunt gata le scurgem bine de apa.


Cat timp fierb pastele pregatim sosul. Intr-un castron punem zaharul, amidonul, extractul de vanilie si cateva linguri din lapte. Le amestecam foarte bine sa nu ramana cocoloase de amidon, iar restul de lapte il punem la fiert intr-o cratita. Cand da in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon si il lasam pe foc pana da 3-4 clocote. Tragem sosul de pe foc, incorporam untul, apoi pastele fierbinti si coaja rasa de lamaie.


Ungem un vas micut de ceramica cu unt si presaram cam 2 linguri de nuca macinata. Turnam amestecul de paste cu sos, iar deasupra mai punem putina nuca macinata si cappucino.


Dam vasul in cuptorul incins pentru 20 de minute, la o temperatura potrivita. Il scoatem dupa acest timp, lasam sa se raceasca apoi servim.


Eu am gustat si cald si rece si imi place rece :).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de vanilie si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Rocsi 1

13.04.2014, 19:46

Gabytza si eu am incercat acum pentru prima data si au iesit super

laura_n 1

14.04.2014, 16:31

vrem si noi

Rocsi 1

14.04.2014, 20:38

Laura sa faci macar o data sa vezi ce bune sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume, cu zdrențe de ouă

de RODIMUR 4

ieri la 18:40

Rulada din biscuiti cu crema de cocos si zmeura

de laura_n 6

ieri la 15:26

Desert american apple pie

de Oana 8

ieri la 15:25

RETETA RECOMANDATA
Paste cu nuci si pesmet