Paste cu sos pesto si pui la grill

de Irina in Pui, 29 Sep 2015 | 5351 vizualizari

 

Am pregatit pentru masa de pranz ceva deosebit: am marinat cateva pulpe de pui, le-am fript pe gratar si le-am servit cu paste cu sos pesto, una din cele mai savuroase mancaruri create vreodata, dupa mine.

 

INGREDIENTE

  • Pt pulpele marinate:
  • 2 pulpe de pui dezosate (Puiul fermierului)
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • Pt sosul pesto:
  • 30 g busuioc proaspat
  • 1 lingurita sare mare de Himalaya
  • 2 catei de usturoi
  • 40 g parmezan
  • 30 g seminte de pin
  • 5 linguri ulei de masline
  • 100 g paste Tortiglioni
  • un cub de unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos pesto si pui la grill:

Am pregatit puiul cu cateva ore inainte. Am dezosat pulpele fara sa indepartez pielita, le-am uns cu ulei de masline si le-am condimentat cu sare, piper si boia de ardei, dupa care le-am pus in frigider, pana le-a venit vremea sa le pun pe grill.

Le-am crestat si le-am asezat pe grill, pe partea cu pielita. Le-am intors pe ambele parti, avand grija nici sa se rumeneasca prea tare, nici sa ramana nefacute. :)

Am fiert pastele in apa cu un praf de sare, le-am scurs si le-am amestecat cu un cub de unt. Le-am lasat acoperite. 

Cat timp pastele au fiert, am pregatit sosul pesto. Pentru acesta am mers pe mana lui Radu Popovici, caruia ii multumesc, sosul e desavarsit. :)  http://www.reteteleluiradu.ro/2009/06/03/sos-pesto/

Am pus in mojar busuiocul, sare mare, semintele de pin, usturoiul si am pisat amestecul. Am adaugat si parmezanul, iar la final uleiul de masline, lingura cu lingura, pana am obtinut o crema fina. 

Am amestecat pastele cu o lingura zdravana din sosul pesto, iar deasupra am asezat fasii de carne. 

Pot sa mai spun doar atat: oh, ce gust divin! Si va poftesc sa incercati si voi sa faceti, nu veti regreta! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos pesto si pui la grill" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Irina 1

30.09.2015, 15:24

Cleme, te astept! Azi nu mai am paste, am o fasole batuta in schimb...si o friptura de iepure care acum se face, la foc moale.

dantes 1

01.10.2015, 07:12

Bune!

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 16:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa

ieri la 15:42

Frittata cu roșii cherry - Rețeta perfectă pentru un mic dejun sănătos

ieri la 09:40

Cartofi zdrobiți picanți la cuptor - Rețeta simplă pentru o garnitură gustoasă

pe 17.06 la 15:46

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui