Paste cu spanac și ciuperci

de Rita Ilies in Penne, 30 Noi 2015 | 2150 vizualizari

 

   Îmi plac mult pastele, mâncarea italiană în general. Cunoaștem cu toții multe rețete, însă eu mă declar fanul celor pe care azi am să vi le fac și vouă cunoscute. 
   Sătulă de gusturile obișnuite și sătulă de carne, m-am pus la cratiță și-am experimentat. O dată, de două ori, până când mi-am zis că-s preferatele mele fără-ndoială. 
   Se pregătesc la fel de simplu și rapid, precum se mănâncă. :)

 

INGREDIENTE

  • 150 g Penne Rigate (de preferat din grâu dur Barilla)
  • 30 g unt
  • 5 cm dintr-o rădăcină de praz
  • 200 g ciuperci brune
  • 2-3 mâini bune de spanac proaspăt
  • 300 ml smântână dulce
  • sare roz
  • parmezan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu spanac și ciuperci:

Am pus pastele la fiert într-o oală cu apă fierbinte. De regulă 100 g paste se fierb într-un litru de apă, iar sarea se pune după ce apa a început să fiarbă.


Am pus untul, prazul tocat și ciupercile într-o tigaie, pe foc. Am ales cele mai mici ciuperci și le-am tăiat în două-patru. Am acoperit tigaia cu un capac și le-am lăsat să se aburească la foc mediu 3 minute.


Am adăugat sarea și smântâna dulce.


Am acoperit din nou tigaia și am pregătit spanacul. L-am spălat sub jet de apă rece și l-am uscat puțin în centrifuga pentru verdețuri.


Ce frumoasă culoare are! Știți, spanacul îl adaug chiar la final, rupt, pentru a-și păstra toate proprietățile și gustul proaspăt, dulceag.


Am amestecat și am acoperit tigaia. Am lăsat spanacul maxim 30 de secunde să se înnăbușe.


Între timp au fiert și pastele. Le-am așezat în farfurie, iar peste ele am venit cu sosul. Am ras parmezan și le-am servit fierbinți.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Alegeți ciupercile crimini brune pentru că sunt mult mai aromate și cărnoase decât ciupercile Champignon obișnuite. Ba mai mult, se pare că sunt mai pline de vitamine decât alte ciuperci cunoscute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu spanac și ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Ela68 1

10.12.2015, 13:25

Arata extra, cred ca sunt si foarte gustoase

Rita Ilies 1

13.12.2015, 00:00

da, chiar sunt!

kytz 1

30.12.2016, 08:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paste Delicio-Basilico