Paste Delicio-Basilico

de Zamfira in Paste, 1 Mai 2016 | 874 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste – divere sortimente, paste lungi (spaghetti, tagliatelle, pappardelle) sau paste scurte-corta(farfalle, penne, fusilli, macaroni, etc.)
  • 1 borcan sos Barilla Basilico
  • o conservă de ciuperci
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei iute
  • 2 roşii(doar pulpa)
  • 1 lingură busuioc
  • oregano, cimbru
  • 4 căţei de usturoi pisat
  • sare, piper
  • ulei de măsline din belşug
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste Delicio-Basilico:

Pregătirea sosului


Călim ceapa în 4 linguri de ulei, adăugăm pulpele tocate de la două roşii, punem ciupercile feliate şi lăsăm totul să fiarbă la foc mic timp de 5 minute.


Adăugăm usturoiul pisat, o lingură de busuioc, ardeiul iute tocat mărunt, sare, piper. Amestecăm totul cu sosul Barilla Basilico. Lăsăm sosul deoparte şi fierbem pastele.


Punem apă la fiert şi puţină sare. Când apa clocoteşte, adăugăm pastele şi reducem focul la mic spre mediu. Aveţi grijă ca pastele să fie cât mai repede acoperite cu lichid pentru a fierbe uniform. Dacă este cazul, în special în cazul pastelor lungi, împingeţi pastele cu o lingură de lemn. În mod normal, pastele se fierb conform instrucţiunile de pe pachet, între 7 şi 12 minute, în funcţie de grosimea lor. Puneţi o strecurătoare în chiuvetă sau pe un vas şi strecuraţi pastele.


Aşezăm pastele pe farfurii. Stropim pastele din belşug cu ulei de măsline, presărăm oregano, cimbru şi o porţie generoasă de sos Delicio-Basilico.


Deasupra presăra brânză rasă, parmezan sau feliuţe de mozzarella.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste Delicio-Basilico" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Catalina L 1

02.05.2016, 21:01

noiinbucatarie 1

03.05.2016, 11:38

Zamfira 1

04.05.2016, 18:13

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu branza