Paste cu spanac si ricotta

de Maria68 in Paste, 2 Mai 2012 | 2137 vizualizari

 

Este o reteta extrem de simpla, dar deosebit de gustoasa!

 

INGREDIENTE

  •  350g paste largi
  • 450ml rosii pasate sau pulpa de rosii
  • 275g spanac
  • 50g pesmet
  • 120ml lapte
  • 60ml ulei
  • 250g branza ricotta
  • 1 catel usturoi
  • 25g Parmesan
  • sare,piper negru
  • 25g seminte de pin(eu am folosit nuci macinate)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu spanac si ricotta:

Intr-o craticioara, fierbem pastele in apa cu sare,dupa instuctiunile de pe pachet. Cand sunt gata fierte le trecem printr-un jet de apa.

Spanacul se fierbe in apa cu sare cateva minunte, dupa care il punem intr-o sita si prin presare scurgem surplusul de apa existent.

Pulpa de rosii sau rosiile pasate, le asezam intr-o sita deasupra unui bol si cu o lingura le presam.

Punem pesmetul, laptele si 45ml ulei in mixer si mixam putin.Adaugam spanacul si ricotta, mixam putin, dupa care adaugam sarea, piperul si un pic de nucsoara.

Mixam impreuna pulpa de tomate sau pasate, cu uleiul de masline, catelul de usturoi. Intindem sosul obtinut intr-un vas rezistent la temperaturi inalte(eu am folosit vas yena).

Pasta mixata obtinuta (spanac, ricitta....) o introducem cu ajutorul unui sprit sau punga pt. ornat torturi in pastele fierte si le asezam peste pasta de rosii.


Punem la cuptor cam 15 min. Dupa ce scoatem din cuptor presaram deasupra Parmessan si seminte de pin sau nuci macinate si lasam un pic pana se rumeneste branza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu spanac si ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

cocolina 1

02.05.2012, 21:40

bune paste

iri_iri 1

02.05.2012, 22:57

Maria68 1

03.05.2012, 11:40

Multumesc mult pentru aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu spanac