Paste cu ton si ciuperci la cuptor

de deyutzky in Paste, 20 Oct 2015 | 2379 vizualizari

 

M-am inspirat de la divainbucatarie. Au iesit bune buneee!

 

INGREDIENTE

  • aprox.200-250 g paste (eu am avut fusilli)
  • 1 ceapa mica
  • 3-4 catei de usturoi
  • cca. 250 g ciuperci proaspete
  • 2 linguri de faina
  • 1 cana(250 ml) de lapte/apa
  • 5 linguri de smantana
  • 1 conserva de ton bucati in suc propriu
  • sare si piper dupa gust
  • cas/cascaval ras
  • 2 linguri de unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ton si ciuperci la cuptor:

Intr-o cratita punem apa cu sare la fiert. In momentul in care apa incepe sa fiarba adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet.


Intre timp topim intr-o tigaie o lingura de unt, apoi adaugam usturoiul si ceapa tocate marunt si le calim putin. Adaugam ciupercile taiate felii, amestecam si lasam la foc mic pana cand ciupercile se vor inmuia.


Punem 2 linguri de faina si amestecam bine, apoi turnam laptele/apa si continuam sa amestecam pana cand compozitia se ingroasa. Tragem tigaia de pe foc si punem smantana, apoi tonul scurs si pastele scurse bine de apa. Potrivim cu sare si piper dupa gust.


Tapetam o tava cu untul ramas, turnam compozitia de paste, iar deasupra presaram casul/cascavalul. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 20 de minute la foc potrivit.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ton si ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (18)

mirela0911 1

21.10.2015, 12:29

Bună combinație!

Andreea Caroline 1

21.10.2015, 12:56

Bya Ralu 1

21.10.2015, 18:23

ce bune sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300

de oanapl 5

ieri la 20:32

Friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise

de Camelya 4

ieri la 19:47

Salata cu oua de prepelita

de oanapl 5

ieri la 19:45

Musaca de cartofi cu varza si carne

de Adi 3

ieri la 19:38

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu dovlecei si ardei gras