Paste de casa

de alinutzika in Paste, 19 Sep 2011 | 4576 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua de casa
  • 500 gr faina (recomndabil este 100 gr faina  la 1 ou)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste de casa:

Se bat ouale bine si se adauga faina. Se framanta pana aluatul nu se mai lipeste de maini si e mai elastic. Se da forma unei baghete mai groase, care se taie apoi in bucatele de 1-2 cm grosime. Se intind cu sucitorul sau cu masina de intins aluat foarte subtire, pe masa infainata si apoi se taie sub forma dorita.

Eu o parte din aluat l-am intins manual, dar apoi m-am dus si am imprumutat de la maica-mea masina de taietei si mi-am usurat munca. Am facut taietei, tagliatelle si patratele (unele taiate manual, altele cu masina)

Se lasa 1-2 zile la uscat, preferabil pe o fata de masa sau cearsaf, apoi se depoziteaza in cutie de carton sau punga de hartie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Criss 1

20.09.2011, 15:44

Foarte fainie ti-au iesit. Si galbene. Se vede ca le-ai facut cu oua de casa. Pastele mele ies mai palide, dar si eu fac tot timpul.

alinutzika 1

21.09.2011, 14:12

Culoarea conteaza doar la aspect, insa important e ca le faci in casa,,,,Pup

Bucataras 1

22.09.2011, 08:32

sint super pastele facute in casa. am modificat eu la ingrediente cantitatea de faina , caci "faina cit cuprinde" este prea vast ca termen.

in general se pun 100 gr de faina la 1 ou, daca folosim si albusul oului, sau 100 gr la 2-3 galbenusuri (daca nu folosim si albusul)

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Penne rigate cu carne tocata si cascaval