Paste de casa

de alinutzika in Paste, 19 Sep 2011 | 3260 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua de casa
  • 500 gr faina (recomndabil este 100 gr faina  la 1 ou)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste de casa:

Se bat ouale bine si se adauga faina. Se framanta pana aluatul nu se mai lipeste de maini si e mai elastic. Se da forma unei baghete mai groase, care se taie apoi in bucatele de 1-2 cm grosime. Se intind cu sucitorul sau cu masina de intins aluat foarte subtire, pe masa infainata si apoi se taie sub forma dorita.


Eu o parte din aluat l-am intins manual, dar apoi m-am dus si am imprumutat de la maica-mea masina de taietei si mi-am usurat munca. Am facut taietei, tagliatelle si patratele (unele taiate manual, altele cu masina)


Se lasa 1-2 zile la uscat, preferabil pe o fata de masa sau cearsaf, apoi se depoziteaza in cutie de carton sau punga de hartie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Criss 1

20.09.2011, 15:44

Foarte fainie ti-au iesit. Si galbene. Se vede ca le-ai facut cu oua de casa. Pastele mele ies mai palide, dar si eu fac tot timpul.

alinutzika 1

21.09.2011, 14:12

Culoarea conteaza doar la aspect, insa important e ca le faci in casa,,,,Pup

Bucataras 1

22.09.2011, 08:32

sint super pastele facute in casa. am modificat eu la ingrediente cantitatea de faina , caci "faina cit cuprinde" este prea vast ca termen.

in general se pun 100 gr de faina la 1 ou, daca folosim si albusul oului, sau 100 gr la 2-3 galbenusuri (daca nu folosim si albusul)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Luscos ardelenesc
  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

de RODIMUR 7

pe 26.11 la 23:19

Chec cu dovleac si merisoare

de katty 6

pe 26.11 la 18:15

Bors de pipote de curcan

de katty 6

pe 26.11 la 17:37

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

pe 26.11 la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

pe 25.11 la 19:01

RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne tocata