Paste de casa

de katty in Paste, 30 Ian 2017 | 416 vizualizari

 

Nu aveam de gand sa scriu aceasta reteta, deoarece cred ca toata lumea stie sa faca paste (toata lumea care vrea sa faca, in loc sa cumpere). E adevarat ca e mult mai comod sa cumperi, insa nu se compara cu cele de casa. Si, cum am de gand sa va aduc vreo 2 retete cu paste de casa, ca sa scurtez povestile, am inceput cu reteta de paste.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua medii (aproximativ 60 gr, de preferat de tara)
  • 200 gr faina tip 650 (pentru fiecare ou aproximativ 100 gr faina )
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste de casa:

Intr-un vas, puneti faina, ouale si putina sare si framantati bine.

Formati o bila omogena pe care o acoperiti cu o folie si o lasati aproximativ 30 de minute sa se odihneasca.

Este de preferat ca ouale sa fie de tara, pentru ca pastele sa fie mai galbene. Daca nu aveti, puteti sa le colorati cu un varf de cutit de turmeric .

Puteti colora pastele, dupa preferinta, cu o lingura de spanac oparit si mixat pentru a obtine paste verzi, cu pasta de rosii pentru paste rosu mai deschis, cu sfecla fiarta si mixata pentru paste rosu inchis sau cu cacao pentru paste maro-inchis, numai bune pentru deserturi si nu numai.


Daca puneti in compozitie spanac, pasta de tomate, va trebui sa mariti cantitatea de faina.


Daca vreti sa le faceti cu cacao, inlocuiti o parte de faina cu cacao. (de ex, la 3 oua, puneti 225 gr faina si 75 gr cacao)




Daca aveti masina de paste, treaba merge iute. Pur si simplu impartiti aluatul in 2-3 parti, in functie de ce cantitate aveti si il treceti prin masina, invartind rola de la pozitia 1 spre pozitia 9, in functie de cat de subtiri vrem sa facem pastele. Trecem pe rand aluatul de cate 2 ori pentru aceeasi pozitie, pentru a obtine paste cat mai netede.

Daca nu aveti masina, intindeti cu sucitorul aluatul, pana obtineti grosimea dorita. In acest caz, aluatul trebuie sa fie putin mai moale.




Dupa ce ati intins foile la marimea dorita, le taiati mai subtiri sau mai groase, in functie de ce doriti sa faceti cu ele, apoi, le puneti la zvantat pe un bat mai lung sau pe un umeras de lemn, intr-un loc cu curent.




Odata uscate bine, pastele se pastreaza in punga de harte in loc rece. Eu prefer sa le pun in congelator, pentru mai multa siguranta.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

cristinutanicolita 1

30.01.2017, 20:27

Si eu prefer pastele de casa, colorate inca nu am făcut dar trebuie să le incerc cât mai repede! Tare faine ti-au iesit

kytz 1

31.01.2017, 15:57

Bravo!

MotanLaOale 1

01.02.2017, 09:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu pui si sos de rosii