Paste in sos de rosii

de adasev12 in Penne, 15 Iul 2011 | 2841 vizualizari

 

imi plac pastele tare mult si tot invart retetele, sa dea ceva nou de fiecare data....acu am facut un sos cu rosii si pancetta....mai bine spus cu ce am gasit prin casa...dar au iesit nesperat de bune

 

INGREDIENTE

  • 200 gr pancetta proaspata
  • 2 rosii potrivite
  • 2 lg pasta de tomate
  • jumatate de ardei( asia is imensi...)
  •  catei de usturoi
  • frunze de busuioc, in fac de cum va place (eu ador busuiocul)
  • parmigiano
  • oregano uscat, cimbru
  • sare, piper
  • 200-300 gr paste
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste in sos de rosii:

Pancetta se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline, se adauga apoi ardeiul taiat cubulete si usturoiul curatat dar intreg, pt a se putea scoate ulterior. Se calesc putin impreuna, apoi se adauga rosiile cubulete si bulionul, se mai lasa sub capac cateva minute apoi se adauga o ceasca de apa, sare, piper, busuioc, oregano si cimbru, tocate marunt toate. Se mai lasa sa fiarba pana scade apa...sau lasati in functie de cat sos doriti.


Pastele se fierb in apa cu sare si ulei cam 10-12 minute (eu am folosit penne rigate), apoi se scurg, se pune ulei sa nu se prinda intre ele. Se serveste cu un adaos de parmigiano. Este delicios!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

adasev12 1

15.07.2011, 21:33

mihaela, vino draga mea
cris,...

mamaieelena 1

18.07.2011, 07:18

buuun

divainbucatarie 1

18.07.2011, 14:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton si parmezan