Paste la cuptor cu spanac şi ricotta

de sisterskitchen in Paste, 9 Feb 2014 | 5237 vizualizari

 

Sunday lunch în stil italian! După ce am savurat cafeaua de dimineaţă (ora 11:)), am pregătit nişte bruschete cât se poate de simple (roşii, usturoi verde, pătrunjel, ulei de măsline) – the best way to start your day:). Răsfăţ maxim, ţinând cont că în timpul săptămânii nu avem timp de aşa ceva. Apoi ne-am apucat să cotrobăim prin frigider, până am dat peste cutia de ricotta şi nu ne-a luat prea mult timp ca să ne decidem asupra pastelor cu spanac şi ricotta. Zis şi făcut, au ieşit geniale.

** Duminică minunată, dragilor!

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste – orice fel de paste
  • 150 g spanac congelat
  • 2-3 căţei de usturoi, tăiaţi feliuţe
  • 1 cutie (200g) ricotta
  • 2 ouă
  • Parmezan + 2 linguri cascaval ras
  • 1 lingura ulei de măsline
  • Sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste la cuptor cu spanac şi ricotta:

1. Pastele se pun la fiert, conform instrucţiunilor de pe cutie. După ce au fiert se trec prin jet de apă rece şi se lasă la scurs.

2. Între timp, usturoiul se căleşte într-o lingură de ulei, fără a-şi schimba culoarea, deoarece devine amar.

3. Se pune spanacul peste usturoi şi se sotează la foc mic, aproximativ 10-12 minute.

4. Se adauga ricotta, amestecăm bine şi potrivim de sare şi piper. După 5 minute se opreşte focul.

5. Într-un bol, amestecăm pastele, ouăle bătute şi compoziţia de spanac şi ricotta.

6. Într-o tavă termorezistenta, unsa cu unt punem amestecul de paste. Râdem parmezan deasupra + cele 2 linguri de cascaval şi dăm la cuptor, la foc potrivit pentru 20-25 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste la cuptor cu spanac şi ricotta" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

deyutzky 1

09.02.2014, 20:48

delicioase!!

Xandrinne 1

09.02.2014, 21:03

sisterskitchen 1

11.02.2014, 16:04

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

9360 puncte

Rocsi

8000 puncte

 merisor

6610 puncte

mirela0911

6250 puncte

Lau

Lau 9

5720 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza, verdeturi si crusta de smantana