Paste negre cu creveti

de cristeena20 in Spaghete, 24 Iul 2012 | 4201 vizualizari

 

Pe langa faptul ca au un aspect deosebit, au si un gust extraordinar....poate fi o cina de succes daca aveti musafiri.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de spaghete negre (cu cerneala de sepie)
  • 800 gr creveti congelati (marime medie)
  • 1 catel de usturoi
  • parmigiano ras
  • smantana dulce (200 gr)
  • 1/2 pahar vin alb
  • busuioc proaspat
  • putin chili
  • (facultativ se poate adauga 1/2 lingurita pasta de paprica-facuta acasa)
  • ulei de masline, sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste negre cu creveti:

- Punem apa cu ulei de masline la fiert si un praf de sare.

- Intre timp punem in apa rece crevetii inghetati (trebuie sa aiba culoarea gri). Mie personal imi place sa ii decortichez doar la mijloc, lasand capul si coada).Deci se curata de coaja . 

-cand pastele sunt aproape fierte se incinge intr-o tigaie ulei de masline si se piseaza un catel de usturoi. Adaugam crevetii si ii saltam de cateva ori. Adaugam vinul alb , condimentam cu sare, piper, praf de chilli  (facultativ pasta de paprica). Dupa 5 minute putem adauga smantana dulce .Lasam sa mai dea cateva clocote si stingem focul.

- strecuram pastele fierte , le punem intr-o forma , adaugam ulei de masline si crevetii cu sosul alb. LA final deasupra adaugam frunze de busuioc tocate si parmezan ras..

Pofta mare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste negre cu creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Paste negre cu creveti-0
Paste negre cu creveti-1

COMENTARII (8)

cristeena20

cristeena20 1

24.07.2012, 12:27

Buna fetelor!! Sunt intr-adevar delicioase.Nici eu nu am gustat pana anul trecut si am ramas dependenta. Se gasesc in supermarketuri la paste. Si nu sunt ff scumpe.

VA astept la masa...cand le fac

Lau

Lau 1

24.07.2012, 14:47

interesant

iri_iri

iri_iri 1

24.07.2012, 22:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!