Pastel de Pollo -Gratin de pui argentinien

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 25 Mai 2016 | 2511 vizualizari

 

La 25 mai, Argentina sărbătorește ziua națională, această dată marcând finalul Revoluției din Mai (Revolución de Mayo, 1810), care a condus la separarea de Spania imperială.
Ospitalitatea argentinienilor dovedește un spirit tenace și o dragoste de viață molipsitoare, această pasiune regăsindu-se în preocuparea pentru fotbal, mâncare și petreceri. Numele Argentinei vine din latinescul "argentum", țara reprezentând o sursă de minerale valoroase. Un rol mai important l-a avut producția de vite și cereale, clasând țara printre cele mai bogate națiuni din lume.
Va propun  reteta veritabila "imprumutata" de pe blogul prientenei mele argentiniene Patty- reteta originala o gasiti aici.    

 

INGREDIENTE

  • 2 piepturi de pui- 350 gr
  • 150 gr sunca cubulete
  • 150 gr mazăre proaspătă
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei verde
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 100 gr branza rasa de tip cheddar ("Penteleu" pentru mine)
  • 5 cartofi
  • 250 ml smântână
  • patrunjel tocat
  • sare, piper, boia de ardei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastel de Pollo -Gratin de pui argentinien:

Fierbeti cartofii în apă cu sare. 

Se lasa sa raceasca un pic,  se curata de coaja si se taie felii. 

Intre timp, puneti la prajit  piepturile de pui intregi intr-o tigaie fierbinte cu un pic de ulei. 

Se curata si se taie marunt ceapa. Taiem ardeiul cubulete.

Se scoate carnea si punem la prajit ceapa si ardeiul. 

Se adauga pieptul de pui taiat bucatele și se revine câteva minute. 

Se adauga sunca si mazarea proaspata. 

Condimentam (sare, piper, boia de ardei) și se soteaza 8-10 minute. 

Se toarnă totul într-un vas de copt (sau in ramekins individuale) și se acopera cu feliile de cartofi.

Presaram sare si piper peste cartofi, acoperim cu smantana si cu branza rasa.

Se coace la 200 ° C timp de aproximativ 20 -25 minute, până când brânza este frumos rumenita. 

Se serveste fierbinte simplu sau cu o salata verde.

Poftă bună!

 http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/05/pastel-de-pollo-gratin-de-pui.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastel de Pollo -Gratin de pui argentinien" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

reisnaor_2006 1

25.05.2016, 16:27

bunnnnnnnnnnn

Rocsi 1

25.05.2016, 20:20

Cat de buuuun, de apetisant!

diaconta 1

26.05.2016, 21:40

Pastele imi plac,carnea de pui la fel,asa ca tare as vrea o portie

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita din pipote de curcan