Pasticcio

de rena in Paste, 2 Dec 2013 | 31662 vizualizari

 

Lasagna este un fel de mancare traditional din bucataria Greceasca. Ingredientele cheie la aceasta mancare sunt pastele si carnea tocata. Copt la cuptor si servit fierbinte ca un fel de mancare principala. Reteta vine din Italia unde se fac asa-numitul "pasticcio"

 

INGREDIENTE

  • 500gr.carne tocata
  • 2 pachete de paste (ca tuburile lungi)
  • 1 ceapa
  • bulion
  • branza rasa
  • ulei si unt pt.uns tava
  • sare,piper,
  • nucsoara,cuisoare

Pt. crema:

  • 1 litru de lapte
  • 1 cutie (2 plicuri) bechamel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasticcio:

Punem pastele la fiert in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert le punem intr-o stercuratoare si le clatim cu apa rece.

Intr-o tigaie, punem ceapa tocata si o calim, adaugam carnea tocata ,dupa ce s-a calit si carnea punem sare, piper,praf de nucusoara si cuisoare ,bulionul si un pahar de apa.Lasam sa fiarba cca 15 min.

Crema o batem cu laptele pina se ingroasa.

Luam o tava, o ungem cu unt, punem jumatate din paste, apoi branza si sosul de carne tocata,adaugam celalalta jumatate din paste, iarasi branza si la sfirsit punem crema pe deasupra pastelor.

Punem la cuptorul preincalzit pina se rumeneste totul.

Pofta buna!!

 

 

TIPS-URI

1

Daca in comert nu se gaseste crema bechamel o putem face cu:

2

8 linguri de faina,1 litru de lapte 3 oua,50gr.unt,sare,nucsoara,1 cana de branza rasa.

3

Punem laptele,faina si ouale intr-o oala pe foc,cu un tel amestecam pina se ingroasa crema ,la sfirsit adaugam branza,sarea si nucusoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasticcio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

02.12.2013, 08:26

Rocsi 1

02.12.2013, 20:12

Mmm o bunatate

Pushaa 1

14.12.2013, 21:05

arata f bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Raviolii cu carne in sos tomat