Pasticcio

de rena in Paste, 2 Dec 2013 | 24807 vizualizari

 

Lasagna este un fel de mancare traditional din bucataria Greceasca. Ingredientul cheie la aceasta mancare este pastele si carnea tocata. Copt la cuptor si servit fierbinte ca un fel de mancare principala. Reteta vine din Italia unde se fac asa-numitul "pasticcio"

 

INGREDIENTE

  • 500gr.carne tocata
  • 2 pachete de paste (ca tuburile lungi)
  • 1 ceapa
  • bulion
  • branza rasa
  • ulei si unt pt.uns tava
  • sare,piper,
  • nucusoara,cuisoara

Pt. crema:

  • 1 litru de lapte
  • 1 cutie (2 plicuri) bechamel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasticcio:

Punem pastele la fiert in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert le punem intr-o stercuratoare si le clatim cu apa rece.


Intr-o tigaie, tocam ceapa si o calim adaugam carnea tocata ,dupa ce sa calit si carnea punem sare, piper,praf de nucusoara si cuisoare ,bulionul si un pahar de apa.Lasam sa fiarba cca 15 min.


Crema o batem cu laptele pina se ingroasa.


Luam o tava o ungem cu unt punem jumatate din paste apoi branza si sosul de carne tocata,adaugam celalanta jumatate din paste iarasi branza si la sfirsit punem crema pe deasupra pastelor.


Punem la cuptor incalzit pina se rumineste crema.


Pofta buna!!



 

TIPS-URI

1

Daca in comert nu se gaseste crema bechamel o putem face cu:

2

8 linguri de faina,1 litru de lapte 3 oua,50gr.unt,sare,nucusoara,1 cana de branza rasa.

3

Punem laptele,faina si ouale intr-o oala pe foc,cu un tel amestecam pina se ingroasa crema ,la sfirsit adaugam branza,sarea si nucusoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasticcio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

02.12.2013, 08:26

Rocsi 1

02.12.2013, 20:12

Mmm o bunatate

Pushaa 1

14.12.2013, 21:05

arata f bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa