Pastitsio

de Laly in Paste, 16 Mai 2010 | 2387 vizualizari

 

Dragele mele gospodine si tu draga Bucataras,pentru ca am lipsit cam mult va poftesc la masa.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr macaroane
  • 4 linguri cu unt
  • 3 linguri cascaval ras
  • 3 oua
  • Pentru umplutura:
  • 2 linguri cu unt
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 kg carne tocata
  • 2 linguri cu bulion
  • 3 lunguri cu vin sec
  • sare,piper
  • 1 cana de apa
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 2 linguri cu unt
  • 100 gr faina
  • 1 ou
  • 300 ml lapte
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastitsio:

1.Se pun macaroanele la fiert cu un praf de sare,conform instructiunilor de pe pachet.Dupa ce au fiert se scurg,apoi se pun intr-un castron.Se adauga 4 linguri cu unt topit,cascavalul ras,sare si piper.Ouale se bat bine si se pun peste macaroane.Se amesteca bine si se da deoparte.


2.Se curata ceapa,se toaca si se caleste intr-un vas mai mare cu 2 linguri de unt.Se adauga carnea si usturoiul pisat,bulionul,vinul,o ceasca de apa,sare si piper dupa gust.Se lasa pe foc pana scade zeama,cam 15-20 de minute.


3.Pentru sosul Bechamel.Punem untul la topit.Se adauga faina si se mesteca circa 2 minute.Se incorporeaza incet laptele pentru a nu se forma cocoloase.Se sareaza si se pipereaza dupa gust,iar inainte de a stinge focul se adauga si oul batut.Se pune 4-5 linguri din sos peste carne.


4.Se pune intru-n vas(de yena,tava,etc)un rand de paste,apoi unul de carne,sos,din nou paste,carne,sos,si la sfarsit paste.Se da la cuptor pentru circa 50 de minute.Se serveste cu cascaval ras.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastitsio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

ela 1

16.05.2010, 21:46

ai aparut ai lipsit ceva timp,ma gandeam mai devreme la tine

Laly 1

16.05.2010, 21:58

Da in sfarsit.Am avut o saptamana de cosmar.Dar gata.

nadina73 1

16.05.2010, 22:54

super bune cu siguranta 5 furcu si o portie la pachet se poate?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste cu lapte si cascaval