Pastitsio - lasagna greceasca

de Julie in Vita, 4 Oct 2011 | 11204 vizualizari

 

Pastitsio este o mancare greceasca asemanatoare cu lasagna italiana. Este preparata din straturi alternante de paste tubulare, cu carne de vita si acoperite cu sos bechamel. O mancare satioasa, care necesita ceva timp de pregatire, dar care merita tot efortul. Este recomandabil sa se serveasca rece, daca se doreste o portie aratoasa, dar poate fi servita si calda, daca nu se tine atat de mult la aspect... ;)

 

INGREDIENTE

  • Stratul de paste:
  • 300 g paste (macaroane sau penne),
  • 2 linguri ulei,
  • 100 g branza sarata,
  • 1 albus de ou,
  • sare,
  • piper.
  • Stratul de carne:
  • 300 g carne tocata de vita,
  • 1 ceapa,
  • 3-4 linguri ulei,
  • 3-4 linguri suc de rosii,
  • 2 catei de usturoi,
  • nucsoara,
  • rozmarin,
  • sare,
  • piper,
  • 1 foaie de dafin,
  • 50 ml vin alb.
  • Sosul bechamel:
  • 1 lingura faina,
  • 1 lingura unt,
  • 200 ml lapte,
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara,
  • 1 galbenus de ou,
  • 50 g cascaval ras sau parmezan.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastitsio - lasagna greceasca:

Stratul de carne:

Se incinge uleiul intr-o tigaie si se soteaza ceapa tocata marunt, pana ce se inmoaie. Se adauga carnea si se amesteca bine. Dupa ce carnea este rumenita, se adauga usturoiul zdrobit, vinul, foaia de dafin si sucul de rosii. Se potriveste gustul cu sare, piper, rozmarin. Se lasa sa fiarba totul la foc mic, pana cand scade tot lichidul din tigaie si carnea este gatita. La final se scoate foaia de dafin.

Pastele:

Se fierb in apa cu sare timp de 10 minute, se scurg de apa si se amesteca cu ulei, branza rasa, albusul de ou bine batut, sare si piper dupa gust.

Sosul bechamel:

Se incinge untul intr-o tigaie, se adauga faina, apoi se toarna laptele fierbinte, putin cate putin si amestecand continuu. Se lasa pe foc pana se ingroasa. Se adauga sare, piper, nucsoara dupa gust. Se opreste focul si se adauga galbenusul batut bine si cascavalul ras.

Asamblarea:

Se aseaza intr-o tava, jumatate din cantitatea de paste, se intinde in strat uniform amestecul de carne si se acopera cu restul pastelor. Deasupra se toarna sosul bechamel. Se da tava la cuptor, pentru 30 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastitsio - lasagna greceasca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

de vasimur 4

ieri la 16:43

Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 15:08

Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar

de laura_n 7

ieri la 14:30

Reteta de prajitura Duo

pe 05.06 la 00:13

Reteta de tarta cu lamaie

pe 04.06 la 23:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi si carne