Pastrama din piept de rata

de mihaelar63 in Rata, 14 Iun 2021 | 525 vizualizari

 

   Pieptul astfel gatit se poate consuma atat cald alaturi de garnitura preferata cat si rece pe post de gustare.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr piept rata -2 buc
  • 1 lingura sare mare
  • 1/4 lingurita fulgi chilli
  • 1/4 lingurita pudra ghimbir
  • 1/4 lingurita fulgi piper
  • 1/2 lingurita usturoi granulat
  • 2 fire rozmarin verde
  • 3 linguri ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama din piept de rata:

  1. Pieptul de rata se pune in apa cu sare si o crenguta de rozmarin timp de 24 ore.
  2.  Intai am incalzit apa  sarata impreuna cu o crenguta de rozmarin pentru a se dizolva si aroma saramura.
  3.  Dupa racire se pune carnea in saramura. In anotimpul cald se tine saramura cu carne in frigider la rece.
  4.  Dupa o zi se scoate pieptul de rata din saramura si se clateste cu apa rece.
  5. Se infierbanta uleiul de masline si impreuna cu putin rozmarin verde se prajeste usor carnea condimentata pe toate partile.
  6. Condimentati carnea de rata cu fulgi de chilli si piper, pudra de ghimbir si usturoi granulat.
  7. Transferati carnea intr-un vas ceramic si dati la cuptor 20 minute la 200 grade C.
  8. Serviti pieptul de rata feliat impreuna cu garnitura preferata.
  9. Noi l-am servit si rece pe post de pastrama la sandviciuri.
  10.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Noi am servit pieptul de rata si rece pe post de pastrama la sandviciuri

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama din piept de rata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

dantes 1

16.06.2021, 07:35

Bun!

Rocsi 1

16.06.2021, 19:40

Arata foarte bine! Si eu fac des pastrama in casa, in special din muschiulet de porc!

mirela0911 1

20.06.2021, 20:44

Faina reteta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Pastrama din piept de rata a la Mihaela