Pastrav la cuptor

de Sylvia in Pastrav, 7 Sep 2015 | 26241 vizualizari

 

Va prezint o reteta simpla si delicioasa, deosebita atat prin caramelizarea pastravului in otet balsamic si vin alb, cat si prin povestea frumoasa a unei zile de vara, petrecuta cu fiul meu intr-un parc natural de unde am luat si pestele. Povestea pestelui incepe intr-o insorita zi de vara in care am mers cu fiul meu intr-un parc natural din Nordul Frantei, Domaine de Vendresse, unde am facut picnic, tiroliana, ne-am jucat in aer liber, am vazut un acvariu, am privit bazine transparente unde copiii puteau sa vada cum cresc pestii, se putea pescui liber vreo 4 feluri de pesti. Noi am plecat de acolo cu un exemplar frumos de 1 kg de pastrav somonizat (cu carnea roz) pe care sunt sigura ca ar fi invidios orice bun pescar:).

 

INGREDIENTE

  • pastrav proaspat
  • vin alb demidulce
  • ierburi de provence
  • rosii cherry
  • usturoi
  • dafin
  • ulei masline
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat
  • otet balsamic de calitate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la cuptor:

Pentru prepararea lui am ales metoda la cuptor, rapida si care pastreaza intreaga savoare a pestelui. Pestele a fost curatat bine, spalat si sters. L-am asezonat pe toate partile si la interior cu sare, piper proaspat macinat, ierburi de provence.


Se pune intr-un vas mare termorezistent si se adauga peste el 100 ml de vin alb demidulce, 2 linguri de ulei de masline, putin dafin, un catel de usturoi faiat fin, cateva rosii cherry. Se acopera cu o folie si se lasa la rece pret de cateva ore, intorcandu-se din cand in cand pentru ca sa se patrunda de arome.


Cuptorul se incinge la 180 de grade. Inainte sa punem pestele la cuptor turnam peste el 3-4 linguri de otet balsamic negru, acesta il va carameliza si ii va da exact aciditatea de care are nevoie, este o minunatie de combinatie, am testat pentru prima data aceasta idee a mea si am fost incantata de rezultat.


Se lasa la cuptor in functie de marime, eu l-am lasat 20 minute cu folie de aluminiu peste el si inca 15 minute fara folie, stropindu-l cu suc din tava din cand in cand sa se faca o crusta aurie.


Se serveste cu orice garnitura doriti, legume in aburi, orez basmati, cartofi in aburi. Va doresc pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Otetul balsamic se pune chiar inainte de cuptor, ca sa nu coloreze carnea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

07.09.2015, 21:42

bun bun

Catalina L 1

07.09.2015, 22:14

delicioasa reteta si frumoase poze

noiinbucatarie 1

26.02.2016, 19:24

foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Păstrăv umplut cu capere la cuptor