Pastrav la cuptor

de Sylvia in Pastrav, 7 Sep 2015 | 25268 vizualizari

 

Va prezint o reteta simpla si delicioasa, deosebita si prin caramelizarea pastravului in otet balsamic si vin alb cat si prin povestea frumoasa a unei zi de vara , petrecuta cu fiul meu intr-un parc natural de unde am luat si pestele.
Povestea pestelui incepe intr-o insorita zi de vara in care am mers cu fiul meu intr-un parc natural din Nordul Frantei, Domaine de Vendresse, unde am facut picnic, tiroliana, ne-am jucat in aer liber, am vazut un acvariu, am vazut bazine transparente unde copiii puteau sa vada cum cresc pestii, se putea pescui liber vreo 4 feluri de pesti.

Noi am plecat de acolo cu un exemplar frumos de 1 kg de pastrav somonizat (cu carnea roz) pe care sunt sigura ca r fi invidios orice bun pescar:).

 

INGREDIENTE

  • pastrav proaspat
  • vin alb demidulce
  • ierburi de provence
  • rosii cerise
  • usturoi
  • dafin
  • ulei masline
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat
  • otet balsamic de calitate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la cuptor:

Pentru prepararea lui am ales metoda la cuptor, rapida si care pastreaza intreaga savoare a pestelui. Pestele a fost curatat bine , spalat si sters. L-am asezonat pe toate partile si la interior cu sare,piper proaspat macinat, ierburi de provence.


Se pune intr-un vas mare termorezistent si se adauga peste el 100 ml de vin alb demidulce, 2 linguri de ulei de masline, putin dafin, un catel de usturoi faiat fin, cateva rosii cerise. Se acopera cu o folie si se lasa la rece pret de cateva ore, intorcandu-se din cand in cand pentru ca sa se patrunda de arome.


Cuptorul se incinge la 180 de grade. Inainte sa punem pestele la cuptor turnam peste el 3-4 linguri de otet balsamic negru, acesta il va carameliza si ii va da exact aciditatea de care are nevoie, este o minunatie de combinatie, am testta pentru prima data aceasta idee a mea dar am fost incantata de rezultat.


Se lasa la cuptor in functie de marime, eu l-am lasat 20 minute cu folie de aluminiu peste el si inca 15 fara , stropindu-l cu suc din tava din cand in cand sa se faca o crusta aurie.


Se serveste cu orice garnitura doriti, legume in aburi, orez basmati, cartofi in aburi. Va doresc pofta buna !

 

TIPS-URI

1

otetul balsamic se pune chiar inainte de cuptor ca sa nu coloreze carnea

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

07.09.2015, 21:42

bun bun

Catalina L 1

07.09.2015, 22:14

delicioasa reteta si frumoase poze

noiinbucatarie 1

26.02.2016, 19:24

foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!