Pastrav la gratar cu écrase de cartofi si mazare si sos picant de rosii, pin si telina

de Sylvia in Pastrav, 7 Oct 2013 | 5384 vizualizari

 

Va prezint o reteta simplu de facut ( in mai putin de 20 minute ) si extrem de delicioasa.Prezentarea desi pare pretentioasa este extrem de simpla .

 

INGREDIENTE

  • pastrav,
  • cartofi pentru piure ,
  • 2 rosii mari ,
  • 100 grame mazare,
  • un ardei iute rosu,
  • 50 grame de seminte de pin,
  • o tija de telina,
  • 2 cepe echalote,
  • sare de mare,
  • piper proaspat macinat,
  • amestec italian de ierburi aromate ( busuioc, salvie, rosii uscate, patrunjel, cimbru verde) ,
  • 2 linguri de ulei de masline,
  • 50 ml vin alb.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la gratar cu écrase de cartofi si mazare si sos picant de rosii, pin si telina:

Prepapare : se fierb cartofii in coaja in aburi , presarati cu putina sare de mare grunjoasa. Dupa 10 minute se adauga si mazarea verde si se lasa inca 3-4 minute. Se curata cartofii, se zdrobesc cu furculita impreuna cu jumatate din mazare, se adauga o lingura de ulei de masline, sare, piper, o ceapa echalote tocata fin, mazarea boabe ramasa si o jumatate de rosie tocata marunt . Se asezoneaza dupa gust cu ierburi aromate si gata, aveti un écrase de cartofi extrem de aromat si generos.


Pastravul se face la gratar intr-o tava plata fara striatii, pentru a evita ca pielea sa se desprinda. Secretul meu este sa inching bina tava inainte fara ulei , sa adaug o lingura de ulei de masline si apoi pestele atunci cand sfaraie tigaia.Il asezonez dupa aceea ca sa obtin o crusta crocanta si pielea sa nu se inmoaie din cauza sarii.


Sosul se realizeaza simplu: intr-o tigaie neaderenta se pune un strop de ulei de masline, ceapa échalote tocata fin si tija de telina taiata cubulete. Lasam legumele sa se inmoaie cu putina sare de mare si adaugam ardeiul iute tocat marunt , vinul alb ( la reteta aceasta merge un vin mediu dulce nu foarte sec pentru a balansa iuteala ardeiului iute) si ierburile aromate. Dupa aceea se adauga semintele de pin si rosia curatata si taiata cubulete, scopul este ca toate sa ramana crocante dar aroma lor sa se intrepatrunda totusi. Se asezoneaza la final dupa gust cu sare si eventual piper.


 

TIPS-URI

1

Farfuria calda ( acasa unde nu am aparat de incalzit farfuriile le tin la cuptor la 50- 70 de grade pret de 10 minute ) se ansambleaza simplu cu putin écrase de cartofi in mijloc peste care dispunem pastravul condimentat bine, apoi o lingura sau doua de sos si patrunjel verde din belsug. Va doresc pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la gratar cu écrase de cartofi si mazare si sos picant de rosii, pin si telina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Sylvia 1

09.10.2013, 10:56

va multumesc de laude ! sper sa testati si sa va placa reteta , aseara am facut din nou peste o sa pun reteta

Giana 1

08.11.2013, 15:26

O farfurie de nota 10

RuxyRux 1

08.11.2013, 22:30

O,ce reteta grozava!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel