Pastrav la tigaie cu lamaie si menta

de FlaviaD in Pastrav, 7 Sep 2013 | 2123 vizualizari

 

Ma gandeam de ceva vreme la un pastrav la gratar, insa inspiratia de moment a batut planul facut de-acasa cum se spune, asa ca am ajuns sa gatesc pastravul la tigaie. A fost foarte usor de realizat si rezultatul a fost frumos, racoros si apetisant zicem noi.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de pastrav
  • 4 rosii
  • 1 lamaie
  • ulei de susan
  • condimente (sare, piper alb, busuioc)
  • frunze proaspete de menta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la tigaie cu lamaie si menta:

Am uns tigaia in care urma sa pregatesc pastravul cu putin ulei de susan, cat sa acopere bine tot fundul tigaii, dar pestele sa nu balteasca in ulei. Pestele l-am condimentat cu sare, piper alb si busuioc pe interior si l-am umplut cu cateva felii de lamaie si frunze proaspete de menta, apoi l-am asezat in tigaie.

Am taiat cubulete cateva rosii coapte bine si le-am asezat in tigaie peste peste si pe langa el. Am mai tras un praf de condimente si am adaugat un pahar de apa.

Am lasat la foc mic cu un capac deasupra – atentie ca apa din tigaie sa nu se evapore de tot – pestele s-a facut mai mult la aburi si a iesit foarte aromat.

Am servit alaturi de  ardei capia si felii proaspete de lamaie si "Salata de vara cu patrunjel" - reteta pe care o gasiti atat pe www.gatituleojoaca.net, cat si aici.

 

RETETA IN IMAGINI

Pastrav la tigaie cu lamaie si menta-0
Pastrav la tigaie cu lamaie si menta-1

COMENTARII (10)

FlaviaD

FlaviaD 1

08.09.2013, 15:23

Multumesc tuturor si pofta buna care sunteti la masa

bianca92

bianca92 1

13.09.2013, 17:44

arata asa de bine...parca ii si simt mirosul. Ce-o pofta mi s-a facut!

ogeo

ogeo 1

14.01.2014, 11:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!