Paté din ficat de curcan cu vin rosu

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 26 Ian 2013 | 6785 vizualizari

 

Pateul de casa poate fi consumat la micul dejun sau ca gustare pe tot parcursul zilei sau de ce nu, ca aperitiv la o masa cu cei dragi.
Garantat este mult mai bun decat cel din comert.Din ficat de pui am facut de multe ori si acum am incercat din ficat de curcan.
Sincer , nu am regretat deloc.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de curcan
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 200 ml vin rosu
  • 1 lingurita rasa piper proaspat macinat
  • piper mozaic boabe
  • 1 lingurita vegeta BIO
  • 1 lingurita rasa boia iute
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita rasa sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paté din ficat de curcan cu vin rosu:

Curatam cepele, le spalam si le stergem cu un servet absorbant, apoi le taiem julien.

Punem vasul Zepter pe plita, gol, si il lasam sa se incalzeasca la o intensitate medie.Dupa 3-5 minute il verificam daca este incalzit, punand cateva picaturi de apa pe vas. Daca picaturile se imprastie pe fundul vasului in forma de perle, putem pune in vas ficatul nesarat .Reducem focul la cat de mic se poate .

La inceput ficatul se va lipi de fund, dar daca il lasati sa se rumeneasca , dupa 2-3 minute, se desprinde singur, Dupa aceea , puteti sa-l intoarceti si sa il frigeti pe toate partile.

Adaugam deasupra ceapa julien si asezonam.

Punem vinul cat sa acopere carnea. Acoperim cu capacul si lasam sa fiarba inabusit la foc mic .Daca mai e nevoie mai adaugam vin.Din cand in cand mai amestecam.

Dupa ce a scazut vinul, lasam ficatul sa se raceasca putin , apoi il dam prin masina de tocat carne sau il mixam cu blenderul vertical, sa iasa o pasta fina.

Daca mai trebuie , adaugam putina vegeta Bio.

Dam la rece ficatul , macar o ora.

Pe o tava mare de aragaz pe care am asezat o hartie de copt , punem feliute de paine de 1 cm grosime si le dam la cuptor sa se rumeneasca cateva minute.

Servim pateul cu feliutele de paine prajita, deasupra ornam cu boabe de piper colorate, frunze de patrunjel si feliute de ardei rosu.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paté din ficat de curcan cu vin rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pate de ficat de pui