Paté din ficat de curcan cu vin rosu

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 26 Ian 2013 | 3571 vizualizari

 

Pateul de casa poate fi consumat la micul dejun sau ca gustare pe tot parcursul zilei sau de ce nu, ca aperitiv la o masa cu cei dragi.
Garantat este mult mai bun decat cel din comert.Din ficat de pui am facut de multe ori si acum am incercat din ficat de curcan.
Sincer , nu am regretat deloc.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de curcan
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 200 ml vin rosu
  • 1 lingurita rasa piper proaspat macinat
  • piper mozaic boabe
  • 1 lingurita vegeta BIO
  • 1 lingurita rasa boia iute
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita rasa sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paté din ficat de curcan cu vin rosu:

Curatam cepele, le spalam si le stergem cu un servet absorbant, apoi le taiem julien.


Punem vasul Zepter pe plita, gol, si il lasam sa se incalzeasca la o intensitate medie.Dupa 3-5 minute il verificam daca este incalzit, punand cateva picaturi de apa pe vas. Daca picaturile se imprastie pe fundul vasului in forma de perle, putem pune in vas ficatul nesarat .Reducem focul la cat de mic se poate .


La inceput ficatul se va lipi de fund, dar daca il lasati sa se rumeneasca , dupa 2-3 minute, se desprinde singur, Dupa aceea , puteti sa-l intoarceti si sa il frigeti pe toate partile.


Adaugam deasupra ceapa julien si asezonam.


Punem vinul cat sa acopere carnea. Acoperim cu capacul si lasam sa fiarba inabusit la foc mic .Daca mai e nevoie mai adaugam vin.Din cand in cand mai amestecam.


Dupa ce a scazut vinul, lasam ficatul sa se raceasca putin , apoi il dam prin masina de tocat carne sau il mixam cu blenderul vertical, sa iasa o pasta fina.


Daca mai trebuie , adaugam putina vegeta Bio.


Dam la rece ficatul , macar o ora.


Pe o tava mare de aragaz pe care am asezat o hartie de copt , punem feliute de paine de 1 cm grosime si le dam la cuptor sa se rumeneasca cateva minute.


Servim pateul cu feliutele de paine prajita, deasupra ornam cu boabe de piper colorate, frunze de patrunjel si feliute de ardei rosu.


Pofta mare !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paté din ficat de curcan cu vin rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Bunica 1

26.01.2013, 19:35

ce pate bun ai facut!

elucubratiiculinare 1

26.01.2013, 23:26

yammy

diana_k 1

02.02.2013, 21:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Pateu din ficat de curcan cu verdeturi de Provence