Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.
Se curata cartofii de coaja si se taie cuburi nu foarte mari. Se amesteca cu 1 lingura de ulei, sare, piper si paprika. Se gatesc intr-o tigaie acoperita cu un capac, 25-30 de minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand. Dupa 20 de minute, se indeparteaza capacul.
Se aseaza ardeii pe o tava tapetata cu hartie de copt si se stropesc cu 1 lingura de ulei si sare. Se coc in cuptor 10-15 minute. Se intorc la jumatatea timpului.
Intre timp, se toaca usturoiul si chiliul fin.
Se incalzeste 1 lingura de ulei intr-o cratita mica, la foc mediu. Se adauga usturoiul si chiliul si se gatesc 2-3 minute. Se adauga passata si se lasa 5 minute, pana se ingroasa putin. Se adauga sare si piper dupa gust.
Se incalzeste o tigaie la foc mediu, cu putin ulei si se gatesc carnatii 8-10 minute, intorcandu-i pe toate partile.
Se servesc carnatii acoperiti de sos cu ardeii copti,cartofii si sosul Aioli.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult