Patatas bravas cu Aioli, carnati si ardei turcesti copti

de Satisfyyourcravings in Porc, 23 Mar 2018 | 3056 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 grame cartofi
  • 2 lingurite Paprika afumata
  • 10 ardei turcesti (cei verzi, lunguieti, usor picanti)
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 chili
  • 100 gr passata
  • 4 carnati proaspeti, subtiri
  • 2 linguri Aioli (sos de usturoi; poate fi inlocuit cu iaurt amestecat cu usturoi)
  • ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patatas bravas cu Aioli, carnati si ardei turcesti copti:

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.

Se curata cartofii de coaja si se taie cuburi nu foarte mari. Se amesteca cu 1 lingura de ulei, sare, piper si paprika. Se gatesc intr-o tigaie acoperita cu un capac, 25-30 de minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand. Dupa 20 de minute, se indeparteaza capacul.

Se aseaza ardeii pe o tava tapetata cu hartie de copt si se stropesc cu 1 lingura de ulei si sare. Se coc in cuptor 10-15 minute. Se intorc la jumatatea timpului.

Intre timp, se toaca usturoiul si chiliul fin.

Se incalzeste 1 lingura de ulei intr-o cratita mica, la foc mediu. Se adauga usturoiul si chiliul si se gatesc 2-3 minute. Se adauga passata si se lasa 5 minute, pana se ingroasa putin. Se adauga sare si piper dupa gust.

Se incalzeste o tigaie la foc mediu, cu putin ulei si se gatesc carnatii 8-10 minute, intorcandu-i pe toate partile.

Se servesc carnatii acoperiti de sos cu ardeii copti,cartofii si sosul Aioli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Patatas bravas cu Aioli, carnati si ardei turcesti copti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Coaste si carnati in sos de rosii cu pilaf de orez