Pate de casa, cu ciuperci

de laura_n in Ficat, 15 Apr 2015 | 5793 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr ficatei proaspeti de pui
  • 1 morcov mediu
  • 1 ardei rosu lung
  • 1 ceapa alba mare
  • 300 gr ciuperci
  • ulei de masline
  • 3-4 rosii uscate
  • capere
  • sare
  • piper alb
  • 100 g unt
  • piper cu lamaie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 praf nucsoara macinata
  • 1 cana apa
  • fir de rozmarin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa, cu ciuperci:

Curatam si spalam ficateii. Curatam si spalam legumele. Tocam cuburi morcovul, ceapa, ardeiul si le punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam sare, apoi adaugam ficateii si rosiile uscate.

Lasam la rumenit 5-10 minute, ii intoarcem sa se rumeneasca pe toate partile, apoi adaugam ciupercile feliate. Adaugam inca un praf de sare si lasam 10 minute pe foc.

Adaugam o cana cu apa si lasam sa fiarba inabusit, pana scade toata zeama. Dupa ce s-au gatit bine. transferam toata compozitia intr-un blender si mixam bine.

Gustam, daca mai e nevoie, adaugam sare sau piper. Mixam untul cu un praf de sare si un praf de nucsoara, adaugand cate o lingura de pate, pana il incorporam pe tot.

Transferam compozitia intr-un vas de sticla preferabil, nivelam,apoi turnam cateva linguri de ulei de masline, putin piper cu lamaie, un fir mic de rozmarin si dam la rece, acoperit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa, cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pate tartinabil din ficatei de pui