Pate de casă din ficat de pui

de DinDragostePentruGatit in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2012 | 3661 vizualizari

 

Știam ce se pune de obicei în pateurile din comerț, dar parcă de la o vreme conțin tot felul...doar ce trebuie nu. Iar cele ”mai bune” sunt destul de scumpicele.

 

INGREDIENTE

  • 600 g ficat de pui;
  • 1 ceapă roșie;
  • 2 foi de dafin;
  • 1/2 lgț piper boabe;
  • 1/2 lgț semințe de muștar;
  • 1/2 lgț cimbru;
  • 70 g unt (la temperatura camerei);
  • 2-3 căței de usturoi;
  • 1 lg ulei de floarea soarelui;
  • sare;
  • piper alb.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casă din ficat de pui:

Se curăță foarte bine ficățeii (pielițe, etc), se spală și se pun la fiert;


- se adaugă ceapa tocată, condimentele (cimbru, foi de dafin, piper boabe, semințe de muștar, sare) și uleiul; se fierb 15-20 minute.


Se scot ficățeii, condimentele (fără foi de dafin) și se fac pastă cu blender-ul.


Se adaugă untul (să fie moale), piper alb măcinat și eventual se potrivește la sare.


Poftă bună!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casă din ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

iri_iri 1

03.04.2012, 21:18

direct la favorite

Sim0na 1

03.04.2012, 21:50

N-am facut pana acum...

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 10:38

trebuie sa fie bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pateu de casa