Pate de casa, din ficat de pui

de merisor in Ficat, 25 Sep 2013 | 2914 vizualizari

 

M-am hotarat sa scot din meniurile noastre pateul cumparat, la cate am citit despre el, asa ca am dat startul la retetele de pate, de casa.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ficat de pui
  • 1 rosie
  • piper
  • oregano
  • 1l supa de pui
  • 1 l apa
  • 8 cuburi branza topita
  • sare
  • busuioc
  • 1 lingura zahar
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura ketchup
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa, din ficat de pui:

Eu am avut supa de pui facuta cu o zi inainte.

Punem 1 litru de apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam ficatul in apa, mai lasam 2-3 minute si scurgem apa, apoi clatim ficatul in apa calduta.

Punem supa de pui pe foc si introducem ficatul in ea.

Adaugam sare si foi de dafin si lasam sa fiarba mai mult de o ora la foc mediu pana scade supa aproape de tot.

Decojim rosia, o adaugam in robot impreuna cu zaharul, putin piper macinat, oregano si busuioc si o facem pasta.

Adaugam pasta peste ficat catre finalul fierberii acestuia, apoi strecuram ficatul, dar nu aruncam zeama si il trecem prin robot impreuna cu branza topita si ketchup.

Scoatem pasta rezultata din robot cu ajutorul unei linguri si o trecem intr-un bol.Aici lucram cu mixerul.

Mixam picurand din zeama oprita pana ajungem la consistenta dorita, adica sa fie tartinabil pateul.

 

Potrivim de sare si piper dupa gust.

 

TIPS-URI

1

Daca nu folositi supa de pui, picurati ulei de masline in timpul fierberii sau in timpul mixarii.

2

Se mao poate adauga ketchup si mustar.

3

Se poate inlocui branza topita cu unt.

RETETA IN IMAGINI

Pate de casa, din ficat de pui-0
Pate de casa, din ficat de pui-1
Pate de casa, din ficat de pui-2
Pate de casa, din ficat de pui-3
Pate de casa, din ficat de pui-4
Pate de casa, din ficat de pui-5

COMENTARII (28)

RoXx

RoXx 1

25.09.2013, 14:22

extraordinar de bun si sanatos bravo Meri

Lau

Lau 1

25.09.2013, 14:29

tare bunn

 merisor

merisor 1

25.09.2013, 14:46

Multumesc, fete dragi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!