Pate de casa, din ficat de pui

de Merisor in Ficat, 25 Sep 2013 | 5695 vizualizari

 

M-am hotarat sa scot din meniurile noastre pateul cumparat, la cate am citit despre el, asa ca am dat startul la retetele de pate, de casa.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ficat de pui
  • 1 rosie
  • piper
  • oregano
  • 1l supa de pui
  • 1 l apa
  • 8 cuburi branza topita
  • sare
  • busuioc
  • 1 lingura zahar
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura ketchup
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa, din ficat de pui:

Eu am avut supa de pui facuta cu o zi inainte.

Punem 1 litru de apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam ficatul in apa, mai lasam 2-3 minute si scurgem apa, apoi clatim ficatul in apa calduta.

Punem supa de pui pe foc si introducem ficatul in ea.

Adaugam sare si foi de dafin si lasam sa fiarba mai mult de o ora la foc mediu pana scade supa aproape de tot.

Decojim rosia, o adaugam in robot impreuna cu zaharul, putin piper macinat, oregano si busuioc si o facem pasta.

Adaugam pasta peste ficat catre finalul fierberii acestuia, apoi strecuram ficatul, dar nu aruncam zeama si il trecem prin robot impreuna cu branza topita si ketchup.

Scoatem pasta rezultata din robot cu ajutorul unei linguri si o trecem intr-un bol.Aici lucram cu mixerul.

Mixam picurand din zeama oprita pana ajungem la consistenta dorita, adica sa fie tartinabil pateul.

 

Potrivim de sare si piper dupa gust.

TIPS-URI

1

Daca nu folositi supa de pui, picurati ulei de masline in timpul fierberii sau in timpul mixarii.

2

Se mao poate adauga ketchup si mustar.

3

Se poate inlocui branza topita cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa, din ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

RoXx 1

25.09.2013, 14:22

extraordinar de bun si sanatos bravo Meri

Lau 1

25.09.2013, 14:29

tare bunn

Merisor 1

25.09.2013, 14:46

Multumesc, fete dragi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pate de casa, cu ciuperci