Pate de casa, din ficat de pui

de Merisor in Ficat, 25 Sep 2013 | 5738 vizualizari

 

M-am hotarat sa scot din meniurile noastre pateul cumparat, la cate am citit despre el, asa ca am dat startul la retetele de pate, de casa.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ficat de pui
  • 1 rosie
  • piper
  • oregano
  • 1l supa de pui
  • 1 l apa
  • 8 cuburi branza topita
  • sare
  • busuioc
  • 1 lingura zahar
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura ketchup
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa, din ficat de pui:

Eu am avut supa de pui facuta cu o zi inainte.

Punem 1 litru de apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam ficatul in apa, mai lasam 2-3 minute si scurgem apa, apoi clatim ficatul in apa calduta.

Punem supa de pui pe foc si introducem ficatul in ea.

Adaugam sare si foi de dafin si lasam sa fiarba mai mult de o ora la foc mediu pana scade supa aproape de tot.

Decojim rosia, o adaugam in robot impreuna cu zaharul, putin piper macinat, oregano si busuioc si o facem pasta.

Adaugam pasta peste ficat catre finalul fierberii acestuia, apoi strecuram ficatul, dar nu aruncam zeama si il trecem prin robot impreuna cu branza topita si ketchup.

Scoatem pasta rezultata din robot cu ajutorul unei linguri si o trecem intr-un bol.Aici lucram cu mixerul.

Mixam picurand din zeama oprita pana ajungem la consistenta dorita, adica sa fie tartinabil pateul.

 

Potrivim de sare si piper dupa gust.

TIPS-URI

1

Daca nu folositi supa de pui, picurati ulei de masline in timpul fierberii sau in timpul mixarii.

2

Se mao poate adauga ketchup si mustar.

3

Se poate inlocui branza topita cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa, din ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pate de casa, cu ciuperci