Pate din ficat de porc

de ionela2682 in Ficat, 10 Iun 2011 | 30254 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat de porc
  • 2 cepe
  • 100 g unt
  • 100 ml vin rosu
  • sare,piper,cimbru
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 lg smantana grasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate din ficat de porc:

-ceapa se pune la calit in putin ulei

-se adauga ficatul si vinul,se tine pana se rumeneste putin

-se adauga untul si usturoiul tocat,,se sareaza si pipereaza ,se adauga cimbrul,se mai tine inca vre-o cateva minute pe foc,amestecand continuu,se opreste focul si se lasa sa se racoreasca putin

-dupa ce s-a racorit putin ficatul se baga in blender,se mixeaza pana se obtine o pasta fina,se adauga smantana si se mai amesteca putin pana ce pateul este omogen

-se toarna intr-o casoleta si se da la rece pana se intareste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din ficat de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

MotanLaOale 1

14.06.2011, 10:50

mihaelar63 1

16.06.2011, 07:26

Ce dragut ai prezentat
Eu cred ca nu as avea rabdare la tartine
Imi place mult pateul de ficat facut in casa

iubitik 1

16.07.2011, 15:36

mai salvat am gasit retete doar de pui si curcan dar acum o sa il fac de ficat de porc pt ca asta am deja am apa in gura ,multumesc pt reteta

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pate de casa din ficat de pui si mar copt