Pate de casa, din ficat de pui

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 5 Noi 2015 | 2692 vizualizari

 

De foarte mult timp ma gandesc sa fac un pate de casa. Nu sunt o mare consumatoare de pate, destul de rar se intampla sa iau unul sa mananc. Acum am preferat sa fac in casa, sa stiu eu ce pun in el, macar sa il testez. Pentru mine a fost o incercare cam grea, nu ca e grea reteta, ci din cauza faptului ca eu nu mananc ficat sau alte organe. Sincer, mi-a placut mult ceea ce a iesit si gustul, consistenta, tot. Chiar merita facut atunci cand aveti pofta si sa renuntati definitiv la cel din comert.
M-am inspirat de la Laura Adamache, mi s-a parut ca este o reteta mai pe placul meu si usor de executat, doar am facut mici adaptari dupa gustul meu. Multumesc Laura!

 

INGREDIENTE

  • 550 g ficat de pui
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 2 galbenusuri fierte tari
  • 80 g unt de 65% grasime
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare
  • 10 boabe de piper
  • piper macinat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa, din ficat de pui:

Spalam bine ficatul, il lasam sa stea in apa rece cam 30 de minute.

Il curatam de pielite cu grija, il spalam pentru ultima data.

Il punem intr-o cratita, adaugam ceapa curatata si taiata pe jumatate.

Punem si catelul de usuroi curatat, sare, boabele de piper si foile de dafin.

Acoperim totul cu apa, punem pe foc.

Cand se formeaza spuma, o luam cu ajutorul unei palete si lasam sa fiarba 30 de minute.

Dupa ce ficatelul a fiert, il trecem pe sub un jet de apa calduta, il scurgem bine si il lasam sa se raceasca.


Ficatul rece il punem la robot, impreuna cu ceapa, untul de la temperatura camerei, galbenusurile trecute prin razatoarea mica, mixam pana obtinem o pasta.

Punem sare si piper dupa gust, mustarul si cimbrul.

Mixam pentru ultima data.


Vom obtine un pate cremos. Mi-a iesit 550 g din aceasta cantitate.

Il punem intr-o caserola si il dam la rece.

Daca vreti sa il pastrati mai multe zile, il impartiti in mai multe caserole, iar deasupra puneti putin ulei de masline sau unt topit.

Sa il incercati pentru ca merita. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa, din ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Rocsi 1

06.11.2015, 10:21

Ela ma bucur ca iti place

Gherca Daniela 1

06.11.2015, 12:00

foarte, foarte bun!

Rocsi 1

06.11.2015, 21:29

Multumesc Daniela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pateu din ficat de pui - de casa