Pate de ficat cu ciuperci

de Julie in Aperitive / Garnituri, 23 Iul 2010 | 3375 vizualizari

 

Acest pate a mai fost facut si de Ana ,care a vazut reteta la Gaby, care la randul ei s-a inspirat de la Chez Mazilique...Acum mi-a venit si mie randul ... :)))
Eu am adaugat la reteta originala si cateva ciupercute ,care au dat un gust si mai bun acestui pate aromat cu vin,busuioc si stafide. Delicios!!!

 

INGREDIENTE

  • 250 g ficat de pui
  • 3-4 ciuperci proaspete
  • 30 g unt
  • 50 ml smantana
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml vin alb sau rosu
  • 50 g stafide
  • sare, vegeta, piper, boia dulce
  • busuioc verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat cu ciuperci:

Fierbem stafidele in vin pana se umfla. Oprim focul si le dam deoparte.


Intr-o tigaie, topim untul si prajim ficatul si ciupercile. Cand sunt aproape gata , adaugam usturoiul pisat,smantana, busuiocul si

mai lasam pe foc 1-2 minute.


Punem totul in blender,adaugam sare,vegeta ,piper, boia dulce, 2-3 linguri din vinul in care au fiert stafidele si amestecam pana obtinem o pasta uniforma.


Pasta se pune intr-un castron ,pe fundul caruia am pus stafidele si se da la rece. Un astfel de pate poate fi pastrat 2 zile in frigider

si pana la 1 luna in congelator.


Atunci cand il aducem la masa rasturnam castronul pe o farfurie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Julie 1

24.07.2010, 09:54

Merci,Gaby!Multumim de inspiratie!

Sylvia 1

24.07.2010, 12:22

Excelent arta o s ail testez si eu

Julie 1

25.07.2010, 11:34

Merci,Sylvia!Succes!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu ciuperci