Pate de hrișcă ridicat la rang de cavaler al ordinului ”Bucătăria în călduri”

de klausenburger_adica Lacrima in Aperitive / Garnituri, 15 Aug 2015 | 1523 vizualizari

 

Am văzut rețeta asta pe Facebook. Mărturisesc. Și m-a făcut să mă gândesc că pe canicula asta doar de bucătărit nu-mi arde. Ceva rapid, fără foc și numai bun de luat pe drum se cerea, deci de ce nu: pate de hrișcă. Cum n-am regăsit link-ul unde citisem inițial rețeta - mereu mă pierd între link-uri și mă încâlcesc între cabluri - am reinventat-o după cum m-a tăiat nu doar capul cât mai ales...gustul. Musai trebuia să înnobilez sărăcăcioasa hrișcă într-ale gustului, căci, mi-am zis, nu se face pe asemenea zile să ai pe cerul gurii gusturi terne. Încropii rapid un titlu nobiliar și făcui minunea.

La festivitatea înnobilării au participat: ceapaceausturoaie, usturoiulălfandosit, niște roșii stafidite care s-au hidratat la uleiuri fâstâcite dar tot nu le-au trecut ridurile, susan încununat cu tahîn, in alunecos în ulei și boabe, niște piper și nu putea lipsi cavalerulchili! Pe ăsta l-am cărat după mine tocmai din Cracovia că acolo, păcatele mele, mă pomenii necondimentată suficient. De un an de zile se ține de capul meu, dar ași! - n-ai cum să-l dai gata, căci cu un vârf de linguriță de-l atingi, două zile îl pomenești, într-atât de fierbințit îți trece prin vintre. (http://klausburger.blogspot.ro/2015/08/pate-de-hrisca-ridicata-la-rang-de.html)

 

INGREDIENTE

  • 250 de g de hrișcă, preferabil feciorelnică și nedeprinsă cu stricăciunile agriculturii moderne
  • 2-3 linguri de semințe de susan nebronzat
  • 2 linguri de semințe de in
  • 1 lingură de tahîn
  • 4-5 linguri de ulei de in
  • 1 lingură drojdie fulguită, adicătălea fulgi de drojdie vegană
  • 1 jumătate de ardei roșu
  • 1 vârf de linguriță de pastă de chili
  • zeama de la 1/2 lime sau lămâie
  • sare și piper după gustul gospodinei
  • mărar și pătrunjel așijderea, după gustul celei de se obosește să gătească
  • Înnobilarea se face cu:
  • 1 ceapă medie tocată fin de tot
  • 3-4 căței de usturoi
  • zeama de la 1/2 lămîie ori lime
  • sare și piper după cum dictează cerul gurii matale
  • boia pentru puțină culoare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de hrișcă ridicat la rang de cavaler al ordinului ”Bucătăria în călduri”:

1. Spală bine hrișca cu apă rece, acoper-o cu 3-400 ml de apă rece și las-o peste noapte să se umfle în pene, ori minim 8 ore dacă pe la tine Greuceanu a furat luna;


2. pune hrișca în blender și adaugă toate celelalte ingrediente; pentru rezultate optime, pornește blenderul și ține-l furios la maxim vreo 2 minute, nu mai mult;


3. adaugă ulei sau câteva picături de apă dacă vezi că se îngroașă prea mult.


4. ceapa tocată fin și usturoiul mărunțit se amestecă cu zeama de lămîie, sarea și piperul și se lasă la marinat preț de 15 minute, apoi se presară peste pate înainte de a fi consumat.

 

TIPS-URI

1

Lasă la rece pateul obținut măcar preț de 1 oră.

2

Are nevoie de odihnă înainte să-l expui lumii încavalerit și țanțoș.

3

Îl poți servi pe felii de roșii, ardei, pe pâine sau chiar pe felii de măr.

4

Eu am încercat mărul. E bestial pentru că pateul are gust de ... nucă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de hrișcă ridicat la rang de cavaler al ordinului ”Bucătăria în călduri”" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

klausenburger_adica Lacrima 1

15.08.2015, 21:27

Sa-mi zici cum ti-a placut Valclaudia

Gherca Daniela 1

15.08.2015, 22:27

Bya Ralu 1

23.08.2015, 09:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de conopida
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute