Pate din ficat de pui

de -Licurici- in Ficat, 1 Iun 2018 | 3315 vizualizari

 

"picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 400 g ficatei de pui
  • 200 ml lapte
  • 150 g unt
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml vin demisec
  • boia dulce afumata
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 2 linguri mustar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate din ficat de pui:

 

Ficateii se spala si se curata bine, apoi se lasa 30 min in lapte.

Se scurg bine de lapte si se pun pe foc, impreuna cu 50 g unt, pentru cateva minute, pana se albesc pe ambele parti.

Se adauga ceapa tocata marunt, se lasa pana se inmoaie, apoi se pune vinul si se fierbe 10 min, dar sa ramana si sos.

Se pun condimentele (sare, piper, boia, nucsoara) si mustarul.

Se amesteca putin pe foc, apoi se pun intr-un blender si se paseaza.

Cand se raceste, se amesteca cu restul de unt (100 g-la temperatura camerei), apoi se pune in caserole si se pastreaza in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

02.06.2018, 19:29

Este foarte bun si gustos!

kytz 1

03.06.2018, 10:39

Super bun și mult mai sănătos!

Rahela Velicu 1

03.06.2018, 20:06

Foarte bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ficatei in sos de rozmarin