Pate din ficatei de pui cu usturoi

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2013 | 6992 vizualizari

 

Un pate cu mult usturoi si...de casa...fara doar si poate...delicios ! Simplu si rapid...merita probat! Va servesc cu o felie de paine taraneasca unsa bine cu pate si garnisita cu castraveti murati...

 

INGREDIENTE

  • o punga de ficatei de pui ( 630 gr)
  • 2 cani de lapte
  • 1 ceapa rosie
  • 6 catei de usturoi
  • 5 bobite de ienibahar
  • sare
  • piper
  • un praf de boia
  • un pra de patrunjel uscat
  • un praf de marar uscat
  • un praf de cimbru
  • un praf de turmeric
  • 100 gr unt
  • 1 lingura ulei de palmier( solidificat)
  • 2 cani de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate din ficatei de pui cu usturoi:

1. Intr-o cratita punem doua cani de apa punem apoi ficateii bine spalati si curatati( de pielite si de ce mai trebuie). Dam fix trei clocote , amestecam cu o lingura , dam deoparte si scurgem apa.

2. Punem doua cani de lapte peste ei si aducem din nou vasul la foc mediu. Punem uleiul, ceapa tocata mai maricel, usturoiul si condimentele mai putin sarea pe care o vom pune la sfarsit.

Fierbem acoperit 5 minute dupa care inca 10 minute fara capac pentru ca zeama sa scada.

Luam vasul de pe foc si punem untul. Introducem blenderul vertical si facem ficateii pasta...saram dupa gust.

Vom pune in caserole pateul si-l vom pastra la frigider. Il vom servi in maxim 3 zile asa ca va sfatuiesc sa nu faceti cantitati mari :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din ficatei de pui cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

babi5 1

30.08.2013, 22:10

RuxyRux 1

30.08.2013, 23:02

Lia, sper sa iti placa draga mea...la noi e preferata din toate

RuxyRux 1

30.08.2013, 23:03

Babi, te imbratisez

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pateu cu ficat de pui