Pate din ficatei de pui cu usturoi

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2013 | 3600 vizualizari

 

Un pate cu mult usturoi si...de casa...fara doar si poate...delicios ! Simplu si rapid...merita probat! Va servesc cu o felie de paine taraneasca unsa bine cu pate si garnisita cu castraveti murati...

 

INGREDIENTE

  • o punga de ficatei de pui ( 630 gr)
  • 2 cani de lapte
  • 1 ceapa rosie
  • 6 catei de usturoi
  • 5 bobite de ienibahar
  • sare
  • piper
  • un praf de boia
  • un pra de patrunjel uscat
  • un praf de marar uscat
  • un praf de cimbru
  • un praf de turmeric
  • 100 gr unt
  • 1 lingura ulei de palmier( solidificat)
  • 2 cani de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate din ficatei de pui cu usturoi:

1. Intr-o cratita punem doua cani de apa punem apoi ficateii bine spalati si curatati( de pielite si de ce mai trebuie). Dam fix trei clocote , amestecam cu o lingura , dam deoparte si scurgem apa.


2. Punem doua cani de lapte peste ei si aducem din nou vasul la foc mediu. Punem uleiul, ceapa tocata mai maricel, usturoiul si condimentele mai putin sarea pe care o vom pune la sfarsit.


Fierbem acoperit 5 minute dupa care inca 10 minute fara capac pentru ca zeama sa scada.


Luam vasul de pe foc si punem untul. Introducem blenderul vertical si facem ficateii pasta...saram dupa gust.


Vom pune in caserole pateul si-l vom pastra la frigider. Il vom servi in maxim 3 zile asa ca va sfatuiesc sa nu faceti cantitati mari :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din ficatei de pui cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

babi5 1

30.08.2013, 22:10

RuxyRux 1

30.08.2013, 23:02

Lia, sper sa iti placa draga mea...la noi e preferata din toate

RuxyRux 1

30.08.2013, 23:03

Babi, te imbratisez

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Pateu cu ficat de pui